LIV, LIV en nog eens LIV

En weer dreigt een speler van het Saoedische circuit in een wedstrijd van de DP World Tour aan het langste eind te trekken. Darius van Driel speelt vooralsnog een bijrol.

Schwartzel

Nadat het stof van de derde ronde van het met 1,5 miljoen gedoteerde Alfred Dunhill Championship was opgetrokken, lijkt het op de slotdag op een tweestrijd tussen twee Zuid-Afrikaanse routiniers van de LIV Tour uit te draaien.

Charl Schwartzel (39) en Louis Oosthuizen (41) voeren na 54 holes de ranglijst aan. Oosthuizen vestigde met een 63 (-9) een nieuw baanrecord en Schwartzel bracht een 65 in de boeken. Hij birdiede zeventien en achttien om op gelijke hoogte met zijn landgenoot te komen.
Met vijftien onder hebben de twee vijf slagen voorsprong op twee andere ervaren spelers: Andy Sullivan (69 op dag 3) en Christiaan Bezuidenhout (68).

Schwartzel won in 2011 The Masters. Oosthuizen was een jaar eerder succesvol in The Open.
Op Leopard Creek heeft Schwartzel in de loop der jaren flink gedomineerd: hij won drie keer en heeft met -24 het kampioenschapsrecord in handen. Oosthuizen kwam hier niet verder dan – in 2015 – tot een tweede plaats.

Drie van de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen van het Europese circuit eindigden al in een zege van spelers van LIV Golf, waarvoor Jon Rahm onlangs tekende.
Dean Burmester won zowel het Joburg Open als het Zuid-Afrikaans Open en de Chileen Joaquin Niemann trok in het Australisch Open aan het langste eind.

Van Driel speelt geen hoofdrol in het Alfred Dunhill Championship. Hij maakte zaterdag vijf birdies en twee bogeys voor een 69 en een totaal van 211 slagen, vijf onder par.
Hij boekte veel winst door op de laatste zes holes van de Leopard Creek Country Club in het noordoosten van Zuid-Afrika drie birdies te maken
Met vijf onder staat de enige Nederlander in het veld op de gedeelde 24ste plaats. Omdat het veld dicht bij elkaar zit, heeft Van Driel nog kans om in de top-10 te eindigen.

Het Alfred Dunhill Championship is vooralsnog het laatste toernooi van Darius van Driel. Hij doet volgende week niet mee aan het Mauritius Open, waarin Daan Huizing wel aan de start verschijnt.
Het daarop volgende toernooi van de DP World Tour is het Dubai Invitational. Wie er van 11 – 14 januari spelen, is nog niet bekend.
En dan nog dit: Ziggo Sport Golf zendt de vierde en laatste ronde zondag van 9.00 tot ongeveer 14.00 rechtstreeks uit. De starttijden én de uitzending zijn vanwege verwacht slecht weer vervroegd.

Tour
  • Golfsupport.nl