Gedegen start Van Driel

Na de eerste dag van het 113de Zuid-Afrikaans Open staat Darius van Driel gedeeld zestiende. In Sydney gaf Lars van Meijel zichzelf de kans om de cut te halen in het Australisch Open.

Darius van Driel

De par-72 baan van Blair Atholl bij Johannesburg – met 8.233 meter de langste ooit op de Europese Tour – heeft vijf par-3’en en evenzovele par-5’en.
Darius van Driel (foto boven) speelde de lange holes in vier onder – het resultaat van een eagle, drie birdies en een bogey voor een 69 (-3). Hij maakte zijn tweede bogey van de dag op de par-3 elfde.

Van Driel, die afgelopen zondag een top-10 plek behaalde in het Joburg Open, heeft in het klassement na de eerste dag vier slagen achterstand op Joakim Lagergren, die met zeven birdies voor een 65 bogeyvrij bleef
De Zweed behaalde in 2018 op Sicilië zijn enige zege op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen verloor hij zijn kaart en heroverde ‘m niet tijdens de Qualifying School van een paar weken geleden.
Oorzaak van zijn slechte spel vanaf mei was een freak accident in het Porsche European Open. Na een slechte slag trapte Lagergren in Hamburg hard tegen zijn tas. De aldus opgelopen voetblessure was hardnekkig en had duidelijk invloed op zijn spel én de prestaties. Daarom kreeg hij van de Tour een membership extension.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 11.00 – 16.00 uur rechtstreeks uit.

Na een roemloos optreden vorige week in het Australisch PGA Championship in Brisbane – cut gemist op negen slagen – heeft Lars van Meijel zich op dag een van het Australisch Open in ieder geval een kans gegeven om vier ronden te spelen.
De Brabander opende het kampioenschap in Sydney met een 70 en staat in het klassement op de gedeelde 56ste plaats.
Voormalig kampioen Cameron Davis liet een 63 noteren en nam daarmee de leiding. De 28-jarige Aussie, die vooral in de VS actief, is won dit kampioenschap al eens in 2017.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdagochtend vroeg van 2.00 – 7.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl