Top-10 Van Driel in openingswedstrijd seizoen

In het door Dean Burmester gewonnen Joburg Open legde de enige Nederlander in het veld beslag op een uitstekende negende plaats.

darius van driel

Van Driel staat er om bekend dat hij een slow starter is, iemand bij wie het spel vaak pas gaat lopen in het late voorjaar. 'Ik hoop dat ik dit jaar vroeger op gang kom', lachte hij nog vorige week nadat Golfers Magazine met hem terugkeek op zijn succesvolle bezoek aan Qualifying School.

In Zuid-Afrika bleek in elk geval dat hij de vorm die hem een nieuwe kaart voor de DP World Tour opleverde nog niet kwijt was. Na een moeizame (door een zonnesteek gekwelde) eerste ronde, herstelde hij zich in de loop van het toernooi uitstekend en klom hij steeds wat meer op het leaderboard van het Joburg Open.

Dat deed hij zéker op de laatste dag. Met een foutloze 63 - de beste score van het hele veld - won hij meer dan dertig plaatsen in het klassement waar hij uiteindelijk als gedeeld negende het toernooi besloot, nadat hij het hele seizoen 2023 geen enkele top-10 behaalde.

De zege ging in Johannesburg naar de Dean Burmester. De Zuid-Afrikaan, die geen lid is van de DP World Tour maar speelt voor LIV Golf, bleef net als Van Driel foutloos (64) en dat was genoeg om de eerste plaats van Thriston Lawrence over te nemen die op de slotdag niet verder kwam van een teleurstellende 75.

Eerder op de dag werd in Australie de eerste winnaar van 2024 al gehuldigd. In het Fortinet Australian PGA Championship kwam de voorsprong van Min Woo Lee geen seconde meer in gevaar. De Aussie begon en eindigde het toernooi met drie slagen voorsprong en werd zo de eerste koploper van de Race to Dubai