Hoop doet leven

Na dag 1 van het Joburg Open staat Darius van Driel dertiende.

Darius van Driel

Van je kaart kwijtraken in Qatar, via ‘m heroveren tijden de beslissende fase van de Qualifying School naar de seizoenstart in Zuid-Afrika.
En dat alles in 25 dagen tijd.

Darius van Driel (foto boven) heeft de sportieve achtbaan ogenschijnlijk goed doorstaan. Hij speelde de eerste ronde van het Joburg Open in 67 slagen – het resultaat van zes birdies en drie bogeys op de par-70 baan van de Houghton Golfclub. Daarmee is hij in het klassement gedeeld dertiende – op vijf slagen van leider Thristan Lawrence.
Qua Strokes Gained was de enige Nederlander in het 156 man tellende veld 47ste vanaf de tee, 35ste naar de green, 9de rond de green. Op de greens was Van Driel de nummer acht. Hij won daar 2,19 slagen op de rest van de deelnemers.

Lawrence brak met zijn 62 het negen jaar oude baanrecord. De man die het Joburg Open eind 2022 op Randpark won, maakte acht birdies, waarvan vijf op de eerste zes holes.
Hij heeft drie slagen voorsprong op zijn jonge en onervaren landgenoot Nikhil Rama.

En dan nog dit: de gemiddelde score was donderdag 71,25 … de eerste negen speelde in 95 boven, de tweede negen in 100 boven par … vier spelers bleven bogeyvrij … 53 mannen hadden een score onder par … in totaal werden er 12 eagles en 488 birdies gemaakt … De par-4 vijftiende was met een score van 4,53 de moeilijkste hole, de par-5 vijfde was de gemakkelijkste: 4,61.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 11.00 tot ongeveer 16.00 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl