Åberg ook in Amerika de beste

Binnen een half jaar nadat hij professional werd heeft de Zweed zeges op de DP World Tour én de PGA Tour op zak. In het RSM Classic liet hij nog maar eens zien hóe goed hij wel niet is.

Ludvig Åberg

De bal zat aan een strak gespannen touwtje bij de 24-jarige rookie. Keer op keer werden de lijnen getoond die zijn balvlucht liet zien. Kaars- en kaarsrecht, en met een eenvoud en ontspanning dat de commentatoren er op een gegeven moment stil van werden. Al kan het ook zijn dat ze stil werden vanwege de cijfers die Åberg in Georgia op de mat legde.

29 onder par, wat een verbetering was van de winnende score in de RSM Classic en een evenaring van de laagste winnende score op het circuit ooit. Twee rondjes in 61 slagen in het weekend was en evenaring van de laagste score over de laatste twee rondes ooit. Eén bogey over 72 holes hielp behoorlijk bij het zetten van een nieuwe laagste score over de laatste drie rondes. En een voorsprong van maar liefst vier slagen op runner-up Hughes die op zijn beurt ook al drie slagen minder nodig had dan de gedeelde nummers drie Duncan en Cole.

Van de veertien starts als professional won hij er twee, eentje in Europa, eentje in Amerika. En dan vergeten we gemakshalve zijn bijdrage aan het winnen van de Ryder Cup nog ook. Slechts drie keer eindigde hij buiten de top-25, zijn slechtste finish in zijn laatste acht starts was een gedeeld veertiende plaats. En zijn gemiddelde score per ronde is anderhalve slag minder dan Tiger tijdens zijn eerste maanden als pro.

Superlatieven doen dus nauwelijks recht aan de opmars van de Zweed die geenszins van plan is het hierbij te laten, zo liet hij direct na afloop van de overwinning weten.

'Het concept van winnen...ik hou er van. Het is zó bijzonder om dat op het hoogste niveau te doen. Als je het eenmaal een keer gedaan hebt dan wil je niets liever dan het nog een keer doen.

De golfwereld is gewaarschuwd.

Tour
  • Golfsupport