Frustrerende dag Van Dam

Op een dag waarop werkelijk alles tegen leek te zitten zag Anne van Dam een leidende positie uit haar handen vallen. Ze staat nog altijd bij de beste tien, maar de kop van het veld liep vlot van haar weg op de tweede dag van het Mallorca Ladies Open.

anne van dam

Na acht holes was de Nederlandse al drie onder par voor de dag in het Mallorca Ladies Open op Golf Son Muntaner. Maar waar de baan het eerste deel van de ronde in haar voordeel leek te werken, deed deze er op de laatste tien holes alles aan het de Nederlandse niet naar de zin te maken.

Alleen op de par-3 zestiende won ze nog een slag en als het daar nu bij gebleven was, dan was ze haar - op dat moment ingenomen - koppositie misschien wel verloren, ze had de aansluiting met de kop van het veld zeker nog behouden.

Dat zat er dankzij maar liefst vijf bogeys op de laatste tien holes niet in. Speelde de Nederlandse de tweede negen dan zoveel slechter? Dat zeker niet, maar de pechduivel liep duidelijk met haar mee op de back-nine. Net gemiste fairways of greens leverden onmogelijke liggingen op, ballen in de bunker eindigden plugged en nagenoeg onspeelbaar en voor ze het wist stond er een score van +1 voor de dag op de kaart en zakte ze weg op het leaderboard.

Met een totaal van -3 staat Van Dam na twee dagen nog altijd bij de beste tien, maar in plaats van een van de leiders te zijn bedraagt de achterstand op koploper Chloe Williams maar liefst zes slagen en met nog één ronde te spelen kon dat gat wel eens te groot blijken te zijn.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport