Villegas na ruim 3000 dagen weer winnaar

Vorige week kwam de Colombiaan al heel dichtbij zijn eerste zege in ruim negen jaar maar moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. In het Bermuda Championship was het wel raak. Dewi Weber verbeterde haar positie in het slottoernooi iets, maar bleef buiten de top-100.

villegas

Na de eerste ronde van het slottoernooi van de LPGA klopte Dewi Weber nadrukkelijk op de deur van de top-100 maar uiteindelijk slaagde de Nederlandse er niet in om zichzelf naar een betere categorie te spelen.

Dát het had gekund bewees haar flightgenoot van de derde dag, Lilia Vu, die er met de zege vandoor ging in het Pelican Womens Championship. In de ronde dat de Amerikaanse samenspeelde met Weber schudde ze een 62 uit de mouw waarmee ze de basis legde voor haar overwinning.

Weber had in de derde omloop negen slagen meer nodig dan de nummer 2 van de wereld, leverde daardoor een kleine twintig plaatsen in, en kon die achterstand op de slotdag ondanks een ronde level par niet meer goedmaken.

Met een toernooitotaal van -6 eindigde de Groningse op de gedeeld 38ste plaats, goed voor slechts een kleine stijging op de Order of Merit waar ze als nummer 120 het seizoen besluit.

Die klassering is ruim buiten de top-100 die goed zou zijn geweest voor een vol speelrecht, maar net als vorig jaar eindigde ze wel bij de beste 125 waardoor ze weet dat ze een behoorlijk aantal toernooien mag spelen al zal ze, net als dit jaar, regelmatig net niet in het veld komen door een te lage ranking.

PGA Tour

Natuurlijk ging de blik naar de hemel op het moment dat hij zich realiseerde dat hij eindelijk weer ging winnen, natuurlijk gingen veel van de vragen na afloop over de herinneringen aan zijn ruim drie jaar geleden op tweejarige leeftijd overleden dochter Mia, en natuurlijk moest hij zijn tranen nadrukkelijk wegslikken, maar de zege van de 41-jarige Villegas was natuurlijk vooral ook veel meer dan een eerbetoon aan zijn aan de gevolgen van een hersentumor overleden kind.

De zege van Villegas in het Butterfield Bermuda Championship was net zoveel een beloning voor volharding, strijdlust en een niet aflatende honger naar meedoen op het hoogste niveau. Nog vorige week stond zijn naam op de deelnemerslijst voor de tweede fase van Q-School voor de Korn Ferry Tour en nu staat zijn naam weer tussen die van de winnaars en weet hij dat hij de komende jaren verzekerd is van een speelrecht op het hoogste niveau.

'Dit spel heeft me zoveel moois gegeven, maar ondertussen trapt het je ook onder je kont. Precies zoals het leven zelf', keek hij kort nadat hij met een kort puttje de zege veilig had gesteld terug op de voorbije jaren.

Voor de tweede week op rij speelde Villegas zich met goed spel naar de laatste flight en hoewel uitdagers Alex Noren en Matti Schmid aan bleven dringen tot diep in de slotronde was het de Colombiaan die met de eer mocht strijken. Ruim negen jaar na zijn vierde overwinning mocht hij alsnog overwinning nummer 5 op zijn palmares zetten.

'Ik heb me nooit zo op mijn gemak gevoeld als ik in contention was als de afgelopen twee weken. Zelfs niet toen ik een jaar of tien geleden meedeed om de overwinning. De laatste paar weken waren ongelofelijk.'

Tour
  • ProShots