Q School: geen goede start

Na de eerste ronde op Infinitum Golf bij het Spaanse Tarragona is Darius van Driel met een 34ste plek de beste Nederlander.

Mike Toorop

Van Driel, die zijn kaart voor de DP World Tour kwijtraakte, had 70 slagen (drie birdies nodig voor de par-72 Hills Course.
Na vier dagen halen de beste zeventig plus ties de cut. Zij zijn zeker van een goede kaart voor de Challenge Tour en hebben nog twee ronden om een van de 25 kaarten voor de DP World Tour 2024 te behalen.

Op basis van hun huidige ranking zijn Van Driel, Besseling en Van Meijel al zeker van deelname aan de Challenge Tour van volgend seizoen.

Wil Besseling speelde de eerste ronde, ook op de Hills Course, in 73 slagen – het gevolg van drie birdies en vier bogeys. Daarmee staat hij 94ste in het voorlopige klassement.
De namen van Lars van Meijel en Mike Toorop (foto boven) komen niet bij de beste honderd voor. Zij speelden vrijdag op de par-71 Lakes Course
Van Meijel ging in 77 slagen (+6) rond en is gedeeld 149ste in het veld van 156 spelers. Toorop vinden we na een 74 terug op plek 131.

Tour
  • Golfsupport.nl