Virtueel geen Amerikaanse kaart

Na een matige tweede ronde staat Joost Luiten in de Nedbank Golf Challenge een stuk lager op de ranglijst. En dus komt zijn speelbewijs voor de PGA Tour 2024 in gevaar.

Joost Luiten

Luiten liet op de par-72 baan van de Gary Player Country Club in het noorden van Zuid-Afrika een 75 noteren. Hij staat in het
klassement na 36 holes met drie boven op de gedeelde 47ste plaats.
De enige Nederlander in het 66 man tellende veld maakte een double bogey (teeshot in het water) en twee bogeys – op zes (approach in de bunker) en zeventien (3-putt). De enige birdie verzorgde Luiten op de par-5 negende. Hij kreeg zijn tweede slag op de green en had vanaf een meter of dertien twee putts nodig.

Joost Luiten stond wekenlang in de top-10 van spelers die een tourkaart voor de PGA Tour krijgen.
Nu is hij virtueel de nummer dertien in dat ‘gouden rijtje’: Matthieu Pavon, Marcel Siem en Yannick Paul staan boven hem.

Natuurlijk is Luiten nog niet kansloos. Hij heeft nog twee ronden in dit toernooi en volgende week staat in Dubai het met tien miljoen dollar gedoteerde Tour Championship op het programma. Mogelijkheden genoeg voor Joost Luiten om weer in die top-10 te komen.
Maar de ‘zekerheid’ van een paar weken geleden is verdwenen.

In Zuid-Afrika gaan de al genoemde Pavon en Max Homa aan de leiding. Zij hebben een totaal van tien onder par achter hun naam.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 10.00 – 15.30 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl