Emoties in Mexico

Erik van Rooyen en caddie Alex Gaugert vielen elkaar na de winnende putt in de armen. Ze waren overmand door emoties. Om meerdere redenen.

Erik van Rooyen

Erik van Rooyen speelde de tweede negen van de laatste ronde van het World Wide Technology Championship in 28 slagen om na een dagscore van 63 en met een totaal van 27 onder par de tweede Amerikaanse zege van zijn carrière te boeken.
Zuid-Afrikaan Van Rooyen had in het eindklassement twee slagen voorsprong op Camilo Villegas en Matt Kuchar. Justin Suh werd met een totaal van -24 vierde.
Zij allen werden door een fraaie eagleputt van Van Rooyen op achttien buitenspel gezet (video).

Van Rooyen en caddie Alex Gaugert waren blij – ook omdat de tourkaart voor 2024 natuurlijk veilig was – maar het verdriet over hun terminaal zieke vriend Jon Trasamar overheerste.
Tramasar was hun teamgenoot op de Universiteit van Minnesota – Gaugert is ook een meer dan capabele golfer – maar hij lijkt niet lang meer te leven te hebben. De twee wilden zo snel mogelijk terug naar huis, om Jon Tramasar te zien.

Vandaar die emotionele laatste ronde op El Cardonal, een ontwerp van Tiger Woods in het zuidelijke puntje van de Mexicaanse provincie Baja California Sur.
‘Als dan zoiets als dit gebeurt, als je beste vriend, die getuige was op mijn bruiloft negen jaar geleden, wordt getroffen door een ernstige ziekte, dan worden zaken in perspectief geplaatst en doet golf er niet echt toe’, zei Erik van Rooyen na afloop.
‘Als ik 80 jaar oud ben, als ik die leeftijd mag bereiken, en ik kijk terug, herinner ik het mij nog steeds.’

Tour
  • ProShots