Onzekerheid blijft bestaan

Na de tweede dag van het Qatar Masters weten we dat Daan Huizing zijn kaart voor 2024 gaat behouden. Maar Wil Besseling en Darius van Driel zijn nog nergens zeker van.

Daan Huizing

Na twee dagen golf op de par-72 baan van de Doha Golf Club staat Daan Huizing (foto) met zeven onder par (68-69) op de dertiende plaats in het tussenklassement.

Vooralsnog, want ongeveer de helft van het na een aantal opgaves 128 man tellende veld moet zaterdag om 5.30 uur Nederlandse tijd terugkomen om de tweede ronde af te maken.

Darius van Driel vond laat in de ronde zijn bezieling terug en met drie slotbirdies op rij kwam hij tot een 69 en een totaal van -2. Goed voor een 58ste plek. Dat zou voldoende kunnen zijn om de cut te halen – maar misschien ook niet.

Een computermodel houdt het er nu op dat er een kans van 44,5 procent kans is dat het -2 wordt en van 55,3 procent dat de spelers op -3 en beter doorgaan.

Wil Besseling ging laat de baan in en hij kon acht holes in -2 spelen om met eenzelfde totaal net als Van Driel 58ste te zijn.

Besseling en Van Driel moeten zaterdagochtend in ieder geval de cut halen in het laatste reguliere toernooi van het seizoen 2023 om nog een kans te hebben het vege lijf te redden.

Van Driel zal waarschijnlijk bij de beste zeven moeten finishen om een reële kans op het behoud van zijn speelrechten voor 2024 te maken.

Wil Besseling zal nog veel hoger moeten eindigen, maar mogelijk kan hij met een plek bij de eerste dertig deelname aan de tweede pre-kwalificatie voor de DP World Tour voorkomen. Dat zou al winst zijn.

Drie spelers voeren de ranglijst met -10 aan: de gefinishte Zuid-Afrikaan Thomas Aiken, Santiago Tarrio uit Spanje (na twaalf holes) en de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier (na acht holes).

Ziggo Sport Golf zendt de derde dag zaterdag van 10.30 tot ongeveer 15.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl