Toch golf in Schotland

Het mag een wonder heten dat de slotronde van het Alfred Dunhill Links Championship toch kan worden gespeeld. Het toernooi wordt wel ingekort tot 54 holes.

Toch golf in Schotland

Er viel in Schotland het afgelopen weekend zo veel regen dat The Old Course, Kingsbarns en Carnoustie voor een groot deel onder water stonden. Er kon geen bal worden geslagen.

Een kleine dertig spelers gooiden de handdoek in de ring en vertrok naar huis (de tour zal zich in dit extreme geval waarschijnlijk coulant opstellen), waaronder ook Joost Luiten (par) en Wil Besseling (+5).

Bijkomend probleem voor de DP World Tour is dat de spelers op drie verschillende banen spelen. Om iedereen dezelfde omstandigheden te bieden, kunnen er dus geen aanpassingen worden gedaan (zoals het inkorten van ondergelopen holes) en moet elke baan bespeelbaar zijn. En daar zag het gistermiddag vooral op Carnoustie niet naar uit. Zie onderstaande tweet.

Kennelijk is het toch gelukt om het grootste deel van het water weg te krijgen, want de derde en laatste ronde gaat straks gewoon van start. Om 9:00 uur op St Andrews en Kingsbarns vanaf hole 1 en 10, en vanaf 11:30 op Carnoustie met een shotgun start.

Daan Huizing speelt op The Old Course, de makkelijkste van de drie banen. De enige overgebleven landgenoot begint de slotronde op de gedeeld 10de plaats (-8) en zal dus omhoog kijken.

Ziggo Sport zendt de slotdag van het Alfred Dunhill Links Championship live uit vanaf 12:30.

Tour
  • European Tour