Deze Week in Golf: Als of er niets is gebeurd

Fleetwood , MacIntyre en Fitzpatrick vergeten Ryder Cup en gaan naar Schotland … Ook vier Nederlanders in het Dunhill Links Championship … PGA Tour vervolgt staart van het seizoen in Mississippi … Ladies European Tour naar Hong Kong en LPGA Tour naar Texas

Old Course

DP World Tour
Kampioenschap:
Alfred Dunhil Links Championship
Data: 5 – 8 oktober 2023
Banen: Old Course, Carnoustie en Kingsbarns (Sch)
Par: 72
Prijzengeld: $ 5.000.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 9.30 uur via website DP World Tour
Televisie: Alle dagen exclusief live op Ziggo Sport Golf. Donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00- 18.00 uur. Zondag van 12.30 – 18.00 uur
Hoogst gerankte spelers: Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Rtyan Fox, Billy Horschel, Adrian Meronk, Robert MacIntyre, Matt Kuchar, Victor Perez en Jordan Smith
Nederlanders: Joost Luiten (13 keer gespeeld / 7 cuts gehaald / 9de in 2015), Daan Huizing (2 / 1 / 52ste in 2022), Darius van Driel (1 / 0 / 0) en Wil Besseling (2 / 1 / 46ste in 2019)
Winnaar in 2022: Ryan Fox (N-Z)
Laatste vijf winnaars: 2022 – Ryan Fox (N-Z), 2021 – Danny Willett (Eng), 2020 – niet gespeeld vanwege covid-19, 2019 – Victor Perez (Fra), 2018 – Lucas Bjerregaard (Den)
Bijzonderheden: De vier Nederlanders trekken naar Schotland voor een herfstklassieker. Een week na de Ryder Cup is het voor de DP World Tour alsof er niets is gebeurd en is het business as usual, maar ondanks het mooie prijzengeld valt het veld toch tegen.
Akkoord, twee Europese Ryder Cup-helden – Fitzpatrick en Fleetwood – doen mee, maar voor de rest zijn het vooral de subtoppers die aan de Schotse oostkust in actie komen.
De formule is ongewijzigd: alle pro’s – en hun amateur-partners – spelen alle drie de banen. Dan pas valt de cut en de slotronde vindt natuurlijk op de Old Course plaats.
Voor de vier Nederlanders biedt het forse prijzengeld wel de kans om de positie op de jaarranglijs te verbeteren.

PGA Tour
Kampioenschap:
Sanderson Farms Championship
Data: 5 – 8 oktober 2023
Baan: The Country Club of Jackson , Jackson, Mississippi (VS)
Par: 72
Lengte: 6.822 meter
Prijzengeld: $ 8.200.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 15.00 uur via website PGA Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf van 22.00 – 1.00 uur
Hoogst gerankte spelers: Emiliano Grillo, Tom Hoge, Lee Hodges. Lucas Herbert, Eric Cole, Adam Svensson en Keith Mitchell
Winnaar in 2022: Mackenzie Hughes (Can)
Laatste vijf winnaars: 2022 – Mackenzie Hughes (Can), 2021 – Sam Burns (VS), 2020 – Sergio Garcia (Spa), 2019 – Sebastian Munoz (Col), 2018 – Cameron Champ (VS)
Bijzonderheden: Mackenzie Hughes versloeg Sepp Straka vorig jaar in een play-off om het Sanderson Farms Championship te winnen. Daarmee behaalde de Canadees zijn tweede titel op het hoogste niveau na succes in de RSM Classic van 2016.
Hughes maakte een birdie-putt van 2,5 meter op de tweede extra hole om Straka te verslaan. Hij werd ook de tweede Canadees die het Sanderson Farms Championship won sinds het kampioenschap in 2014 naar de Country Club van Jackson verhuisde. Nick Taylor ging hem in dat jaar voor.

LPGA Tour
De Engelse Charley Hull verdedigt van 5 – 8 oktober haar titel in The Ascendant LPGA benefiting Volunteers of America.
Het met 1,8 miljoen gedoteerde toernooi (meer bijzonderheden en vanaf donderdag Live Scoring) wordt gespeeld op de Old American Golf Club in The Colony, Texas.
Dewi Weber en – jawel – Anne van Dam staan op de deelnemerslijst. Voor Van Dam zou het de derde keer zijn dat ze dit seizoen op de LPGA Tour in actie komt. In de twee voorgaande toernooien miste ze de cut.
Maar: ze staat ook op de deelnemerslijs van de Aramco Series in Hong Kong…
Ziggo Sport Golf zendt maandag 9 oktober van 19.30 – 21.00 uur een samenvatting uit.

Ladies European Tour
De dames trekken naar de ooit vrije kroonkolonie Hong Kong, waar van 6 – 8 oktober de volgende wedstrijd van de Aramco Series (meer bijzonderheden en scoring) wordt gespeeld.
Op de roemruchte Hong Kong Golf Club – die waarschijnlijk deels verdwijnt om er huizen te kunnen bouwen – kan een miljoen dollar worden verdiend.
Zoals gezegd staat Anne van Dam niet alleen in Texas maar ook in Hong Kong op de deelnemerslijst. Maar waar ze speelt ze dan?
We zijn er wel zeker van dat Lauren Holmey mee doet.

NGF Wedstrijden
Een overzicht van de officiële toernooien en kampioenschappen die in 2023 worden gespeeld.

Tour
  • Golfsupport.nl