Japanse winnaar Open de France

Voor de derde keer in de geschiedenis wist een Japanner een wedstrijd op de DP World Tour te winnen. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

Japanse winnaar Open de France

DP World Tour
Ryo Hisatsune begon de slotdag op vier slagen van de leider, en hoewel hij prima speelde leek hij geen moment aanspraak te maken op de titel van een van de oudste toernooien van het circuit. Maar na de turn maakte hij brutaal drie birdies op zijn eerste vier holes, waarmee hij zich mede aan kop van het veld nestelde.

De 21-jarige Japanner raffelde de tweede negen van Le Golf National – toch echt geen makkie – af en 30 slagen, en met een 66 (-5) gaf hij iedereen het nakijken door -14 binnen te brengen. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn landgenoten Isao Aoki (Panasonic Ope 1983) en Hideki Matsuyama (WGC-HSBC Champions 2016).

Overnight leader Jordan Smith gooide met een 72 (+1) zijn eigen glazen in, en moest genoegen nemen met een gedeeld tweede plaats (-12). Ook de Deen Jeff Winther kwam ondanks een geweldige 65 niet dichter in de buurt van de leider dan twee slagen.

Johannes Veerman sloot het Open de France na een 71 (par) af met een 28ste plaats (-4). Ook Wil Besseling (72) en Daan Huizing (75) moesten op de slotdag terrein prijsgeven en kwamen niet veder dan respectievelijk een 41ste en 47ste plaats.

Challenge Tour
In de Swiss Challenge was er een play-off voor nodig om tot een winnaar te komen. Op de eerste extra hole troefde de Zweed Adam Blomme zijn landgenoot Jesper Svensson af, nadat beiden op -17 geëindigd waren.

Lars van Meijel was met een 35ste plaats (-7) de beste Nederlander. Hij bleef Kiet van der Weele (-5) twee slagen voor.

Tour
  • Pro Shots