Van Driel zet de toon voor Oranje

Met twee keer een 70 gaat Darius van Driel eenvoudig de cut halen in het sterk bezette en hoog gedoteerde BMW PGA Championship.

Darius van Driel

Darius van Driel miste vorig jaar de cut op de lastige par-72 West Course van de Wentworth Club, maar dat ligt twaalf maanden later dus anders. Hij maakte vrijdag vier birdies – waarvan drie na de turn – en twee bogeys. De verwachting is dat de cut rond twee onder komt te liggen. Van Driel weet dus dat hij met vier onder par helemaal goed zit in het klassement.

Het wordt de eerste keer in zes opeenvolgende toernooien dat Darius van Driel in een wedstrijd van de DP World Tour het weekeinde gaat halen. De laatste keer dat dit lukte, was begin juli, in het Brits Masters op The Belfry.
Qua driving en kort spel zit het dit jaar redelijk goed met Van Driel, maar het probleem zit ‘m vooral in de approaches en het putten.

Zaak is wel de dat de 34-jarige speler nu een goed vervolg geeft aan de openingsronden.
Hij staat momenteel 145ste op de jaarranglijst. De beste 116 zijn aan het einde van het seizoen verzekerd van een startbewijs voor het seizoen 2024.
Darius van Driel heeft na het BMW PGA nog vijf toernooien om zo’n dertig plaatsen te stijgen en een gang naar de Qualifying School te vermijden. Sterker, hij moet na het Qatar Masters (26 – 29 oktober) tot de beste 145 behoren, anders moet Van Driel zelfs eerst nog aan de tweede pre-kwalificatie meedoen.

Wil Besseling (-1 na dag een), Joost Luiten (-1) en Daan Huizing (+2) hebben een (veel) latere starttijd op Wentworth. Darius van Driel heeft in elk geval het goede voorbeeld gegeven.
Omdat de tweede ronde vanwege mist een uur later begon, is het de vraag of met name Luiten zijn tweede achttien holes wel kan voltooien.
Hij sloeg om 15.30 uur Nederlandse tijd af en de zon gaat om 20.15 uur – ook onze tijd - onder.

De live-uitzending van Ziggo Sport is in ieder geval met zeker een uur verlengd en duurt tot ongeveer 20.00 uur onze tijd.

Later meer

Tour
  • Golfsupport.nl