Norrman geeft grote jongens het nakijken

Niet Rory McIroy, Shane Lowry of Ryan Fox ging er in Ierland met de hoofdprijs vandoor, maar Vincent Norrman tekende voor zijn tweede overwinning op de DP World Tour. Joost Luiten werd twaalfde.

Norrman geeft grote jongens het nakijken

DP World Tour
De 25-jarige Zweed won in juli het co-sanctioned Barbasol Championship, zodat hij in één keer zowel op de PGA Tour als de DP World Tour een overwinning achter zijn naam had staan. Nog geen twee maanden verdubbelde hij het laatste circuit de score, nadat hij in het Horizon Irish Open de bekende namen het nakijken gaf.

Rory McIlroy had zich met een 66 op dag drie onverwacht in contention gespeeld op de K Club. Hij begon de slotdag met slechts twee slagen achterstand op de leider, maar gooide zijn kansen vandaag letterlijk in het water. Zowel op hole zeven als zestien ging hij nat – op de laatste zelfs twee keer – wat resulteerde in een double en een triple bogey. Dan ben je snel klaar. De Noord-Ier eindigde kleurloos zestiende.

Shane Lowry kwam met een afsluitende 68 in de buurt, maar wist het gat net niet helemaal te dichten. Samen met Ryan Fox, Forrest Grant en Thriston Lawrence eindigde hij gedeeld derde (-12). Overnight leader Hurly Long (-13) kwam nog het dichtst in de buurt, maar zijn ronde level par (72) was niet genoeg om Norrman van zijn tweede titel af te houden.

De jonge Zweed dook in zijn slotronde maar liefst zeven slagen onder par (65) en zette daarmee al vroeg op de dag een clubhouse target van -14 op de borden. Daar beet uiteindelijk iedereen zich op stuk, zodat hij voor de tweede keer in evenveel maanden de bokaal omhoog mocht houden.

Joost Luiten speelde – zoals het hele seizoen al – een solide wedstrijd. Met ronden 67, 70, 71 en 70 wist hij vier keer onder par te blijven. Het was net niet voldoende voor een nieuwe top 10-notering, maar met een 12de plaats (-10) in een prima veld kan hij alleen maar tevreden zijn.

Challenge Tour
In het Spaans Open ging de titel naar de Franse amateur Martin Couvra, die in een playoff de ervaren Adres Pavan en Dermot McElroy van zich af wist te schudden.

Kiet van der Weele was de enige Nederlander die het weekend wist te halen en leek die kans op het verdienen van euro's zaterdag met beide handen aan te grijpen met een sterke 66. Vandaag leverde hij met een 69 echter weer een tiental plaatsen in, zodat een 29ste plaats (-6) het maximaal haalbare bleek.

Tour
  • Pro Shots