Luiten weer bij de besten

Joost Luiten is er voor de 20ste keer in 21 toernooien van dit seizoen bij als de cheques zondagmiddag worden uitgedeeld. Ook nieuws over het Spaanse Challenge Open en de kwalificatiewedstrijd in België voor het nieuwe seizoen.

Joost Luiten

Na 36 holes in het met zes miljoen gedoteerde Horizon Iers Open op de par-72 Palmer North-course van de K Club staat Luiten met een score van zeven onder (67-70) op de gedeelde tiende plaats in het tussenklassement.
Luiten begint zaterdag op zes slagen van de leiders Shubhankar Sharma (65-66) en Jordan Smith (66-65).

Met een fraai totaal van dertien onder hebben de Indiër en de Engelsman een slag voorsprong op Ross Fisher. Hij won het Iers Open in 2010.
Van de hoogst gerankte spelers staat Shane Lowry er met -8 (negende) het beste voor. Rory McIlroy (-5) is slechts 25ste. Maar het kon nog erger: sterke mannen als Tyrrell Hatton en Adam Scott misten het weekeinde.

Daan Huizing maakte op dag 1 en 2 in totaal niet minder dan twaalf birdies. Maar omdat hij donderdag vier boven was voor de laatste vijf holes en vrijdag drie boven, gooide hij veel slagen en dus veel geld het water in op de parkbaan.
Met 70-72 kwam Huizing uit op een totaal van twee onder - toch net goed genoeg om de cut te halen.

Wil Besseling had een late starttijd die nog later werd omdat er in de ochtenduren een mistdeken over de K Club lag. Hij leek op weg naar nog eens 36 holes, maar een double bogey op de par-5 zestiende maakte een einde aan zijn aspiraties.

Darius van Driel miste met +2 (70-76) de cut ook - op vier slagen en hij is nu virtueel de nummer 142 van de Order of Merit. Het is de zesde keer op rij dat het toernooi er na 36 holes erop zit voor Van Driel.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30 tot ongeveer 18.30 uur rechtstreeks uit

Challenge Tour
Met een onder was Kiet van der Weele de enige Nederlander die in het Spaans Challenge Open bij Almeria de cut haalde. In het klassement na 36 holes staat hij gedeeld 48ste.
Lars van Meijel, Koen Kouwenaar (dit seizoen veertien toernooien op de Challenge Tour en veertien gemiste cuts) en Vince van Veen gingen roemloos ten onder.

Q School
Er deden zes Nederlanders mee aan de Belgische ‘tak’ van de eerste kwalificatiefase voor de DP World Tour en de Challenge Tour 2024.
Van hen redde alleen Dario Antonisse het met een fraaie slotronde van 65 slagen op de par-71 baan van Millenium Golf bij Beringen.
ijn totaal van veertien onder was nét voldoende om zich bij de beste 23 te scharen die in november aan de tweede kwalificatiewedstrijd mee kunnen doen.
De andere landgenoten - zie eindstand - hebben veel imschrijfgeld betaald, maar staan met lege handen.

Tour
  • Golfsupport.nl