Banen NL: Golfclub De Hoge Kleij

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Hondenbaan (deel 5 en slot)

hoge kleij

Het begrip 'hondenbaan' roept vooral negatieve associaties op. Maar niet voor golfers die een rondje golf graag combineren met het wandelen met de hond. In de UK is het de gewoonste zaak van de wereld, in Nederland een stuk zeldzamer. Vijf banen waar je trouwe viervoeter mee mag naar de tee.

GOLFCLUB DE HOGE KLEIJ

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5968 meter

Rood: 5193 meter

Loes van Overeemlaan 16

3832 RZ Leusden

(033) 461 69 44

hogekleij.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Een pareltje! Na achttien holes konden wij ons geen ‘mindere’ hole herinneren. Alle holes zijn stuk voor stuk prachtig, een genot om hier te lopen. Als liefhebber van bosbanen kon ik mijn hart ophalen. De baan kan ook genadeloos zijn, zeker als je in de heide of het hoge dikke gras terechtkomt. Baankennis is een pré, een goede reden om hier nog eens terug te keren.

Geschreven door: timkerseboom, handicap: 15,6

De Hoge Kleij is een prachtige golfbaan met uitdagende holes en mooie vergezichten. Wel jammer dat je de snelweg veel hoort. Goed onderhouden, ruime fairways en genoeg uitdaging. De greens zijn lastig aan te spelen. Het is beter om iets te kort te houden, want de bal schiet er makkelijk overheen. Je kunt hier ook voortreffelijk eten. En je mag nergens meer roken, ook niet op het terras.

Geschreven door: Hartvrouw, handicap: 12

Golfers Magazine zegt:

Nog niet eens zo heel lang geleden waren we voor een andere rubriek op de prachtige baan van De Hoge Kleij. En hoewel we bij die gelegenheid geen honden zagen, viel ons oog wel op een glimmende drinkbak aan de rand van het mooi gelegen terras. De Leusdense baan lijkt elk jaar beter te worden en hoeft, zeker als de heide bloeit, maar weinig Nederlandse banen voor zich te dulden. Zowel visueel als speltechnisch een absolute topper.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses