Drama voor Anne van Dam

Een gebroken driver kostte de Nederlandse nummer mogelijk de zege in het Iers Open. Ze werd na een play-off tweede.

Driver

Anne van Dam begon de vierde en laatste ronde van het KPMG Iers Open met drie slagen voorsprong op de rest van het veld, maar die marge was na zes holes op de par-72 parkbaan van Dromoland Castle bij Limerick al verdwenen.
Ze vocht zich terug, doch een slordige bogey op zeventien - gemiste putt van een meter - leek haar de zege te gaan kosten.
Van Dam maakte wel een birdie op de par-5 achttiende voor een 71 een totaal van zestien onder en in ieder geval een verlenging.

Die score kregen ook de Deense Smilla Tarning Soenderby - die met een 62 negen slagen goed maakte - en Lisa Petterson uit Zweden achter hun naam.
Op weg naar de eerste extra hole - opnieuw de achttiende - bleef de driver van Anne van Dam achter een publiekstouw langs de fairway hangen. Waarom de official die route nam met haar buggy was een raadsel, maar feit was wel dat de tas viel en de driver knakte.

Dat was de tweede gebroken shaft van de week van Van Dam’s belangrijkste wapen, maar nu kon er geen reparatie plaatsvinden
Er zat niets anders op dan met de houten-3 af te slaan en met een gewaagde lijn kreeg Anne van Dam haar teeshot toch ver op de fairway. Ze oogde kalm, maar van binnen moet het bij haar gekookt hebben.
Net als Tarning Soenderby bereikte Van de Dam met haar tweede slag de green, maar wat de Deense deed - de putt voor eagle holen - kon de Arnhemse niet voor elkaar krijgen.

Tour
  • Golfsupport en Discovery