TaylorMade P790 ijzers

Elk ijzer in een set nieuwe P790's heeft een ander interne design, om de balvlucht en prestaties van deze afstandsijzers te optimaliseren.

TaylorMade P790 ijzers

Met een prachtig uiterlijk en indrukwekkende prestaties zet de P790 al jaren de toon in de populaire categorie players distance irons. Die lijn probeert TaylorMade door te trekken met de vierde generatie.

Voor het eerst zit het zwaartepunt bij elk ijzer in de set op een net iets andere plaats, met als doel de balvlucht bij elke club te optimaliseren. Bij de korte ijzers wil je immers een strakke balvlucht en veel spin om vlaggen aan te kunnen vallen, terwijl de meeste clubgolfers met de lange ijzers wel wat hulp kunnen gebruiken om de bal de lucht in te krijgen.

Met behulp van gewichten van wolfraam is het zwaartepunt (van de korte naar de lange ijzers) dus steeds iets lager en dieper in het holle clubhoofd geplaatst. Wat de ideale gewichtsverdeling is, wordt tegenwoordig bij veel producenten uitgezocht met behulp van kunstmatige intelligentie, zodat werkelijke elke gram gewicht strategisch kan worden geplaatst. Het doel: optimale spin, controle en vergevingsgezindheid voor elk individueel ijzer.

De nieuwe P790 heeft door de nieuwe interne technologie tevens een grotere sweetspot gekregen, wat helpt om de balsnelheid en accuratesse op peil te houden – ook bij minder goed balcontact. De sleuf in de zool biedt nog steeds hulp bij dun geraakte ballen.

Bij de mid- en lange ijzers (7-3) minimaliseert een 'sound stabilisation' balk in het clubhoofd vibraties, wat zorgt voor een zacht gevoel en geluid. Bij elke club heeft deze een andere vorm. Hieromheen is veerkrachtig schuim gebruikt om het gesmede clubblad te ondersteunen zonder dat je inlevert op balsnelheid. Machinaal gefreesde groeven staan garant voor consistente spin en accuratesse.

Prijs (per ijzer): € 220 (staal), € 257 (graphite)