Luiten stijgt iets

De Nederlandse nummer een maakte zaterdag drie birdies en een bogey voor een 68. Leider Rory McIlroy kan zondag zijn 24ste zege op de PGA Tour behalen.

Joost Luiten

Luiten staat met nog achttien holes te spelen op de par-70 baan van The Renaissance Golfclub met vijf onder op de 39ste plaats - met vier slagen achterstand op de mannen die in de t0p-10 staan.
Joost Luiten sloeg negen van de dertien fairways en vijftien greens. Hij had echter dertig putts nodig.

Na 54 holes in het met negen miljoen gedoteerde toernooi gaat Rory McIlroy nipt aan de leiding. De nummer drie van de wereld en de nummer een op de jaarranglijst van de DP World Tour kwam met vijf birdies tot een 67 en een totaal van dertien onder.
De Noord-Ier heeft een voorsprong van één slag op Tom Kim. De jonge Zuid-Koreaan werd vorig jaar derde in het Schots Open en nu heeft hij na een 67 in de vanwege slecht weer vervroegde derde rond alle kans op zijn derde zege op de PGA Tour.
Tommy Fleetwood (63, acht birdies) en de linkshandige Amerikaan Brian Harman (67) delen met elf onder par de derde plaats.
Maar er zijn meer kapers op de kust: niet minder dan zestien spelers hebben vijf slagen of minder achterstand op McIlroy (stand en live scoring).

De Noord-Ier gaat zondag voor zijn 24ste zege op de PGA Tour en zijn zestiende succes op de DP World Tour. In zijn tien voorgaande toernooien - aan beide kanten van de Atlantische Oceaan - waarin Rory McIlroy na 54 holes aan kop ging, won hij vijf keer - voor het laatst begin dit jaar in de Dubai Desert Classic.

Ziggo Sport Golf zendt de vierde ronde zondag al van 9.00 tot ongeveer 15.00 uur rechtstreeks uit.
Er wordt veel wind verwacht in East Lothian en de kans bestaat dat het spel enige tijd moet worden stilgelegd op de onbeschutte baan aan de Firth of Forth.

Tour
  • Pro Shots