Fitness Vrijdag: Uppercut

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: Betere atleet = betere golfer (deel 2)

fitness

Tijdens het boksen worden, net als tijdens de golfswing, niet alleen de handen of armen gebruikt. Tijdens de boksstoot én tijdens de golfswing is het doel om met maximale kracht en explosiviteit maar met minimale inspanning het doelwit te raken. Dat vraagt om snelheid, timing en souplesse.

Of het nu gaat om het raken van een object met de hand of het slaan van een golfbal met een club: een goed getimede heupdraai met de juiste snelheid maakt een wereld van verschil voor het moment van contact en dus voor het resultaat. Daarom is het goed om onderstaande bokselementen toe te voegen aan een golftrainingsprogramma.

UPPERCUT

Vanuit een bokspositie met één hand voor het gezicht. Adem in, beweeg de dominante arm naar beneden met de elleboog gebogen. Buig licht door de knieën en laad de heupen. Adem uit, de arm beweegt explosief naar boven. Het lichaam draait naar binnen. De rechterhiel komt van de grond.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt