Deur blijft dicht voor Luiten

Net als vorige week begon Joost Luiten de slotdag in de laatste flight, maar die koppositie was hij snel kwijt en kwam niet meer in zicht. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 8ste plaats. De Nieuw-Zeelander Daniel Hillier won.

Deur blijft dicht voor Luiten

'Als je maar jezelf maar vaak genoeg in contention speelt en op de deur blijft kloppen, gaat hij een keer open', zei Luiten gisteren na een sterke 68 die hem de gedeelde koppositie met Guido Migliozzi oplevede. Het duo kreeg de motor op de slotdag echter niet aan de praat. De Italiaan werd 28ste na een 77, Luiten zakte naar de 8ste plaats.

The Belfry is al een lastige baan in normale omstandigheden, maar op de slotdag van het Betred British Masters hadden de Europese toppers ook nog te maken met een stevige wind. Het zorgde ervoor dat steeds andere spelers zich bovenaan het leaderboard meldde, om vervolgens weer weg te zakken als de baan van zich afbeet.

Luiten hield de bogeys de eerste vijf holes van de kaart, maar moest voor de turn toch twee slagen inleveren. Dat hadden er overigens meer kunnen zijn, want de bogey op hole zes was een hele 'knappe', na een drive in het water en een bijna onmogelijk approach onder de bomen en over het water.

Net als vorige week viel er echter geen enkele putt bij de Nederlander en de leiders verdwenen al snel uit het zicht. Op de par-4 zestiende was daar eindelijk die hardbevochten birdie, maar die gewonnen slag leverde hij op de slothole weer in.

De 74 (+2) was wel genoeg voor al weer zijn zesde top 10-notering van het seizoen. IJzersterk als je bedenkt waar de Nederlander nog geen jaar geleden stond. Maar het is dus nog even wachten op die zevende titel. Blijven kloppen blijft het motto.

Darius van Driel ging op de slotdag rond in level par (72), wat hem een 28ste plaats opleverde.

De terechte winnaar werd uiteindelijkDaniel Hillier. De 24-jarige Nieuw-Zeelander is de laatste weken in goede vorm en bekroonde dat vandaag met een briljant slotakkoord: eagle-birdie-eagle-par voor een totaal van -10. Met die vijf gewonnen slagen in vier holes tijd gaf hij iedereen het nakijken en tekende hij voor zijn eerste titel op het hoogste niveau.

Op de Challenge Tour ging de winst in Le Vaudreuil Golf Challenge naar Darren Fichardt (-15). Kiet van der Weele haalde als enige de cut, maar speelde met een 57ste plaats (+4) geen rol van betekenis.

De Nederlandse dames op de LET – Lauren Holmey en Romy Meekers – misten het weekend in het door Carmen Alonso (-15) gewonnen Ladies Open by Pickala.

Tour
  • Golfsupport