Luiten opnieuw in the mix

Voor de tweede opeenvolgende week start Joost Luiten de slotdag van het toernooi in de laatste groep en als koploper, vastbesloten om in Engeland te doen wat hem in Duitsland niet lukte. Winnen.

joost luiten

Dat de Nederlandse nummer 1 in vorm is, bewees hij de afgelopen maanden al meerdere keren, dus dat hij een week na de bittere teleurstelling in Munchen opnieuw goed golf laat zien, is op zich niet eens zo heel verbazingwekkend.

Dat hij echter direct weer meedoet om de titel toont, naast die goede vorm, vooral één ding: de enorme vechtlust en mentale weerbaarheid van de zesvoudig tourwinnaar die in Engeland een serieuze gooi kan doen naar die zevende zege.

'Aan het begin van de week vond ik het wel moeilijk. Ik merkte dat ik nog niet echt over de teleurstelling van vorige week heen was maar op het moment dat het toernooi begon ging ik er gewoon weer voor', zei hij na afloop van de derde ronde die hij in 68 slagen voltooide. Een late eagle op de par-5 zeventiende hielp hem naar een totaal van zeven onder par én naar wat later bleek, de met vijf andere spelers gedeelde eerste plaats.

'Ik speel goed dus als ik blijf doen wat ik vandaag deed dan moet hij op een gegeven moment open gaan', aldus Luiten die om 13.20 lokale tijd samen met de Italiaan Guido Migliozzi als laatste aan de slotronde van het British Masters mag beginnen.

Tour
  • Golfsupport