Weer winst Van der Weele

Hij hoopte op een van de kaarten voor het KLM Open, maar toen die niet kwam schakelde hij snel door en pakte zijn koffers voor een wedstrijd op de Alps Tour. Geen slecht besluit want dankzij alweer een overwinning vindt hij zijn naam terug bovenaan de Order of Merit van het circuit.

kiet van der weele

Na twee van de drie dagen was al wel duidelijk dat de Nederlander zijn tweede overwinning van het seizoen zou gaan behalen. Natuurlijk, er kan altijd iets mis gaan, maar de voorsprong van Van der Weele was na 36 holes zó groot, dat hij bij wijzen van spreken linkshandig en geblinddoekt zou moeten gaan spelen om nog mis te grijpen.

Na twee opeenvolgende rondes in 63 slagen bedroeg zijn voorsprong al zeven slagen, een voorsprong die na de slotronde zelfs was opgelopen tot negen slagen dankzij een eindtotaal van -19 tegenover -10 van de twee nummers twee.

Het was voor de 22-jarige Apeldoorner al de tweede zege op het satellietcircuit nadat bij een goede maand geleden ook al met de kampioensbeker op de foto mocht.

'Het betekent veel voor me dat ik mijn tweede evenement win. Het betekent dat ik goed bezig ben en dat mijn spel er goed voor staat. Ik maakte eigenlijk niet echt fouten en barste van het zelfvertrouwen' zei hij tegen de perschef van het circuit. 'In juni speel ik nog wedstrijden op de Alps Tour, daarna heb ik zeven starts op de Challenge Tour. Hoe meer punten ik tot die tijd weet te behalen, hoe beter het is', aldus de nieuwe nummer 1 van de Order of Merit.

Tour
  • Federazione Italiana Golf