Luiten handhaaft zich in de top tien

Halverwege het KLM Open staat Joost Luiten 7de en Rowin Caron 17de, terwijl ook Lars van Meijel, Daan Huizing, Vince van Veen en amateur Lars van der Vight de cut haalden. Jorge Campillo leidt nog steeds.

Luiten handhaaft zich in de top tien

Een dure double bogey op hole veertien vanaf de fairway deed pijn, maar verder was Joost Luiten niet ontevreden over zijn ronde level par (72) op dag twee van het KLM Open. Want met vlagere wind, harde fairways en snelle greens speelde Bernardus lastig. Het maakt de 68 (-4) van Rowin Caron en Daan Huizing des te knapper.

Leaderboard

Huizing was weken uit de roulatie met een zenuwprobleem in zijn kaak, maar kan na een wortelkanaalbehandeling weer pijnloos de baan door. Gisteren was het gebrek aan golfuren nog zichtbaar met een 75 (vijf bogeys, twee birdies), maar vandaag kwam de man uit Zwolle als een raket uit de startblokken.

Met vier birdies speelde hij zich op de eerste negen al boven de cutlijn. Vooral de putter deed wat hij moest doen. Op weg naar het clubhuis waren er wat foutjes waren ('In plaats van vol gas blijven gaan werd het toch wat voorzichtiger'), maar met een 68 bereikte hij zijn doel: het weekend. Vince van Veen dook ook onder par (70) en voegde zich naast Huizing op de 41ste plaats (-1)

Eerder op de dag bracht ook Rowin Caron – die speelt in Zuid-Amerika en op de Korn Ferry Tour – al een vier onder par 68 binnen. Met vijf birdies en slechts één bogey bewees hij zichzelf een uitermate goede dienst. Hij steeg bijna vijftig plaatsen en is na Luiten de beste Nederlander op een gedeeld 17de plaats (-4).

Luiten begon zijn tweede ronde goed met birdies op hole drie en vier, maar nog voor de turn moest hij die gewonnen slagen weer inleveren. Met drie birdies op de vier par-5's deed de Bleiswijker wat hij moest doen. Dat hij toch een tweetal plaatsen moest inleveren kwam door een double bogey op de par-4 veertiende. Zijn drive bleef net uit de bunker, maar van een downhill ligging sloeg Luiten zijn approach over de green in de rommel. Pas na twee pogingen wist hij het korte gras weer te vinden.

'Dat was het enige echte smetje op de kaart', aldus een positieve Luiten na zijn ronde. 'Ik speelde niet geweldig vandaag, maar heb goed geknokt. Die double bogey, dat is Bernardus. Je moet in positie blijven, anders bijt de baan je. Gelukkig maak ik nog een birdie op de laatste, dat is altijd goed.' Met -5 staat Luiten nog steeds keurig in de buurt van de leider, net als een andere favoriet, Adrian Meronk (-5).

Razend knap is dat ook amateur Lars van der Vight met een birdie op de slothole de cut haalde. Na acht birdies, vijf paren en vijf bogeys stond er een 69 (-3) op de kaart, wat voldoende was om er dit weekend bij te zijn.

Johannes Veerman (+1) was de twee amateurs die de cut haalden dankbaar. Omdat amateurs niet meetellen kwam de scheidslijn voor het weekend bij de beste 67 spelers te liggen, en mag ook de Nederlandse Amerikaan morgen nog aantreden.

Bovenaan het leaderboard verdedigde Jorge Campillo succesvol zijn leidende positie, al moest hij na een 71 wel een slag van zijn voorsprong inleveren. Op -10 heeft hij halverwege het 103de KLM Open twee slagen voorsprong op Renato Paratore (-8) en drie slagen op Daniel Hillier (-7).

Tour
  • Golfsupport