Besseling klaar, Caron schiet met scherp

Na een teleurstellende 79 op dag twee van het KLM Open moet Wil Besseling zijn koffers pakken, terwijl Rowin Caron een indrukwekkende 68 (-4) binnenbracht en zich in de top twintig meldde.

Besseling klaar

De scores vallen op dag twee hoger uit dan gisteren, maar het verval van Besseling zal niemand hebben verwacht – hij zelf ook niet. Gisteren lag hij met een ronde onder par (71) prima op koers om de cut te halen, maar vandaag liepen de wielen van de wagen.

Leaderboard

De lange Noord-Hollander begon zijn tweede ronde op hole tien en bereikte de turn na drie birdies en twee bogeys keurig onder par. Niets aan de hand. Op weg naar het clubhuis moest hij echter drie bogeys, een double bogey en zelfs een triple bogey toestaan, terwijl hij nergens meer een slag wist te winnen. Door de 79 (+7) zakte hij weg naar de staart van het klassement (+6).

Ook voor Sven Maurits (+5), Davey Porsius (+5), Mike Toorop (+4) en amateur Jerry Ji (+2) is het toernooi voorbij. De laatste hield zich vandaag met een ronde level par prima staande, maar een dure double en triple bogey deden vijf birdies teniet, zodat het avontuur ook voor hem voor dit jaar eindigt.

Johannes Veerman wist vandaag met een 70- (-2) wel onder par te duiken, maar zijn totaal van +1 lijkt vooralsnog minimaal een slag te veel om de cut te halen. Ook oud-winnaar Rosh Fisher (+1) lijkt dit lot beschoren.

Beter nieuws kwam er van Rowin Caron en Vince van Veen, die vandaag knap onder par speelden en hun verblijf op Bernardus met twee dagen wisten te verlengen. Van Veen bracht een solide 70 (-2) binnen, wat hem op een totaal van -1 bracht. Caron deed het met een 68 (-4) nog twee slagen beter en meldde zich met een totaal van -4 zelfs in de top twintig.

Daan Huizing lijkt zich aan het begin van zijn tweede ronde terug te knokken in de wedstrijd (twee onder par na vier holes) en Joost Luiten is na drie holes één onder par. Darius van Driel zag het weekend met een bogey op zijn eerste hole steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Tour
  • Golfsupport