Van Veen beste Nederlander in B-NL Challenge Trophy

Een topnotering zat er op de slotdag op de Twentsche niet meer in voor de drie Nederlanders die het weekend hadden gehaald, maar desondanks vertrokken zowel Van Veen als Porsius en Van Meijel met een goed gevoel naar Bernardus waar ze volgende week meedoen aan het KLM Open.

vince van veen

'Ik ben best tevreden over vandaag, al speelde ik beter dan de score liet zien. Maar eerlijk gezegd was dat voor mij vandaag niet het belangrijkste, dat was echt de mentaliteit en dat was gewoon vier rondes goed. Als het me lukt om vier dagen lang diezelfde staat te houden dan kan ik daar op verder bouwen en dat lukte hier dus. Daar ben ik tevreden over', aldus de speler van De Goyer die dit seizoen in zijn vier eerdere starts geen enkele keer de cut had gehaald.

Nadat hij op zaterdag geen enkele birdie wist te maken (17 parrren en één dubbel) maakte hij er vandaag vijf en dat was, zo merkte hij zelf op, niet eenvoudig.

'De baan speelt echt heel hard en het was gewoon lastig de bal in de buurt van de vlag te krijgen. Gelukkig lukte dat regelmatig wel en als ik de green dan miste deed ik dat meestal aan de verkeerde kant waardoor ik alsnog wel wat kon', keek hij terug op de slotronde in -2 waardoor hij het toernooi eindigt rond de dertigste plaats.

'Een week als dit geeft vertrouwen, eindelijk vier dagen en ook nog eens vier dagen met dezelfde mentale staat. Toen ik het weekend haalde na vier vrije weekenden viel er echt wel een last van me af. Ik heb eindelijk zo vrij kunnen spelen als dat ik weet dat ik kan. Dat speelt niet alleen veel prettiger, het maakt het ook beter mogelijk om te scoren. Ik ga zeker met een goed gevoel naar Bernardus.'

Leaderboard

Ook Lars van Meijel doet dat, al had hij aan het begin van de week op een beter resultaat gehoopt na een goed begin van het seizoen en een plek hoog op de Order of Merit.

'Het resultaat was zeker niet wat ik wilde, maar ik heb genoeg goede dingen gedaan. Niet goed genoeg, dan had ik mee kunnen doen om de overwinning, maar ik heb vandaag nog wel alles gedaan om nog wat puntjes te pakken', aldus de Brabander die het toernooi besloot met een ronde level par net buiten de top-40.

'De baan is echt heel pittig. In vergelijking met andere weken, maar zeker ook in vergelijking met welke banen we andere weken spelen. Op sommige holes misschien zelfs té lastig, met pinposities waar je eigenlijk niet bij kon komen. Aan de andere kant, andere jongens doen het wel dus ik laat het zelf liggen. Ik heb met dit soort banen iets meer moeite en voor mijn gevoel ligt een baan als Bernardus me meer. Dus ja, ik hoop dat ik dat ook kan laten zien daar.'

Van de drie verliet Davey Porsius Ambt Delden met het minst goede gevoel. De speler van De Goyer kreeg het spel niet op de rit, wist maar een birdie te maken, en leverde door wel vijf slagen in te leveren, flink in op het leaderboard.

'Ik was eigenlijk de hele week zoekende. In de pro-am waren mijn drives goed, maar waren de ijzers niet scherp genoeg, en eigenlijk is dat de hele week zo gebleven. Elke negen holes probeerde ik weer wat anders, alles om het goede gevoel te vinden, maar daar slaagde ik helaas niet in. Ik kreeg het gewoon niet op de rit. Voor hetzelfde geld maak ik vandaag vijf onder, maar nu is het er flink boven. Ik kom hier niet om 40ste worden dus daarover ben ik zeker teleurgesteld. Het zat er, zeker gisteren, heel dichtbij. Ik ga de komende dagen even met Jeroen (Krietemeijer, coach, red) aan de slag. Er is niets om me zorgen over te maken, maar het zal volgende week allemaal even iets beter om op Bernardus een mooie week te hebben. Het kan morgen zó de andere kant op vallen...ook dat is golf', aldus de Nederlander in het door de Zweed Jesper Svensson gewoon toernooi.

Over de Twentsche was het trio unaniem. 'De baan was in uitstekende conditie. Er stonden wel wat vlaggen op nagenoeg onmogelijke posities vandaag, maar dit was een echte uitdaging. De vrijwilligers, de manier hoe het toernooi is opgezet, ook zo met de tent achter de laatste green. Echt heel goed.'

Tour
  • Golfers Magazine