Van Veen hoog op leaderboard in B-NL Challenge Trophy

Halverwege de wedstrijd van de Challenge Tour op de baan van de Twentsche ontwikkelt het toernooi zich perfect. 'Het broertje van' voert het veld voorlopig aan en de helft van de Nederlanders mag door naar het weekend. Met Vince van Veen als hoogst geklasseerde van het stel.
@media (max-width: 679px){#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648438fd713e6 img{#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648438fd713e6 img{#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648438fd713e6 img{#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-648438fd713e6 img{#fig-648438fd713e6 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}vince van veen

Dat de speler van GC De Goyer na 36 holes op het randje van de top-10 staat is gerust opvallend te noemen. De eerste vier wedstrijden van het seizoen miste hij de cut en wist hij zelfs geen enkele keer bij de beste honderd te finishen. Het halen van het weekend was alleen om die reden al prettig, maar voor Van Veen was de waarde groter dan alleen het mee mogen doen in de tweede helft van het toernooi.

'Ik zit er mentaal heel anders in deze week. Hoewel ik vorig jaar ook een paar wedstrijden op dit niveau speelde was ik de eerste wedstrijden van dit seizoen teveel bezig met mijn best doen. Te graag willen, nóg een uurtje op de oefengreen. Dat komt je spel niet ten goede. Natuurlijk gaat dat in je hoofd zitten en het was dan ook zaak om er iets aan te doen. Wat? Gewoon doen wat ik altijd doe, daar komt het eigenlijk op neer. Ik heb in de aanloop naar dit toernooi met mijn coaches gewerkt en gesproken en vooralsnog gaat het hier goed. Al kan het spel echt nog wel wat beter. Ik heb vandaag behoorlijk moeten knokken op sommige holes, maar ik denk dat ik met -1 voor de dag en mijn totaal voor het toernooi (-5, red) tevreden mag zijn. Natuurlijk is het belangrijk voor het seizoen en kan er in het weekend nog van alles gebeuren, maar voor mij is het het belangrijkst dat ik op deze manier doorga, dit weekend en alle weken die er nog komen.'

Ook Davey Porsius keek met een goed gevoel terug op de eerste twee dagen en gaat met een prima uitgangspositie naar het weekend.

'We hebben hier best wel vaak de Twente Cup gehad en de baan speelt onvergelijkbaar met hoe hij dan speelt. Harde greens, lastige rough en een bogey is zo gemaakt. Ik kwam vandaag een aantal keer goed weg. Mijn putten en driven is oké, maar ik sla mijn ijzers gewoon niet goed genoeg. Ik denk dat ik zo even naar mijn homecourse ga (De Goyer, red) om daar even te oefenen: ik heb daar meer spiegels en het is ook stukken rustiger dan hier. Als ik die ijzers morgen goed sla kom ik met een goede ronde een stuk dichter bij de top-10', aldus de Nederlander die woensdag de pro-am won.

De derde landgenoot die zich op mag maken voor het weekend is 'toernooifavoriet' Lars van Meijel.

'Ja, dat ben ik deze week een beetje door mijn resultaten van de afgelopen weken en ik moet zeggen dat dat toch wel wat anders speelt. Ik vind het mooi, maar het is ook een nieuwe ervaring om met die extra druk om te moeten gaan. Heel leerzaam, daar kan ik verder alleen maar mijn voordeel mee doen ook.'

Over zijn ronde had de Brabander mixed feelings.

'Het was, zeker mijn eerste negen, een behoorlijke rollercoaster met een paar birdies, wat ongelukkige bogeys, een triple maar ook weer een eagle twee op de par-4 zeventiende. Ik zat er verder best lekker in, en heb best prima gespeeld eigenlijk, al sloeg ik mijn ijzers en wedges net niet dichtbij genoeg. Dat lag niet aan de greens of aan de wind, maar aan mezelf. Morgen hopelijk iets scherper om een beetje te klimmen', aldus de Nederlandse nummer 10 van de jaarranglijst die met -2 een achterstand heeft van zes slagen op de voorlopige koplopers Fitzpatrick, Schmidt en Hirmer.

Voor de overige Nederlanders zit het toernooi er op, hoewel ze zich alledrie verbeterden ten opzichte van hun eerste ronde. Kiet van der Weele mocht kort de start van de laatste spelers, en na een uitstekende -4, zelfs nog wat hoop koesteren op het halen van het weekend, maar voor Dario Antonisse (+4) en Koen Kouwenaar (+4) zit het toernooi er, ondanks een tweede ronde in level par, na twee dagen op.

Laatste nieuws