Maak kans op een startbewijs Beat the Pro met Golfers Magazine - II

Golfers Magazine mag drie startbewijzen weggeven voor Beat the Pro tijdens het komende KLM Open. Koop de editie die nu in de winkel ligt en lees hoe je tot uiterlijk 28 april kans maakt op een van die plekken. Een herinnering voor het leven, meedoen in het KLM Open! Oud-deelnemers vertellen over hun ervaring.

beat the pro

Piepjonge talenten, een honderdjarige, oud-pro's, voormalig topsporters en vooral heel veel 'gewone' clubgolfers betraden vanaf 2016 de tee bij Beat the Pro. Waar het initiatief van TIG Sports in eerste instantie nog op scepsis kon rekenen – ook van Golfers Magazine – is het inmiddels breed omarmd. Al na de eerste editie zei KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter dat 'spelers het allerminst hinderlijk vinden dat amateurs op één hole meespelen. Sterker nog, ze vinden het heel leuk, zelfs op de dag dat elke slag voor de cut telt.' Ook wij zagen ons genoodzaakt om na de eerste Beat the Pro onze mening bij te stellen, zo lezen we terug: '... de praktijk heeft bewezen dat Beat the Pro een leuke toevoeging is aan het toernooi.'

Volgende maand doen opnieuw zo'n honderd golfers een poging de pro's te verslaan. Drie daarvan doen dat dankzij een gewonnen startbewijs met Golfers Magazine. Haal om kans te maken editie 3 in huis en reageer snel om dezelfde ervaring te beleven als de golfers die we de komende dagen aan het woord laten.

Heb jij al kaarten voor het KLM Open gekocht? Dat kan je hier goedmaken. Koop nu je toegangsbewijs en verzeker je van een dag topgolf.

Naam: Robert-Jan Derksen

Handicap: pro

Jaar van deelname: 2016

'Ik denk dat ik in mijn hele loopbaan niet vaak zó nerveus ben geweest als voor die ene slag. Ik was twee jaar daarvoor gestopt als playing professional en wilde natuurlijk koste wat kost voorkomen dat ik een modderfiguur zou slaan. Ik heb me ook serieus voorbereid. Een goede warming-up gedaan met de fysio van de tour, in een hoekje van de driving range wat ballen geslagen, en aan spelers die al geslagen hadden gevraagd welke club ze sloegen, wat de wind deed. Voorbereiding is alles. Ook, misschien wel juist, als je maar één bal slaat. De gezichten van de jongens met wie ik speelde ‒ ik kende ze allemaal nog goed van mijn jaren op de tour ‒ vergeet ik nooit meer. Toen mijn tee eenmaal in de grond stond, kwam er een enorme rust over me en sloeg ik een bal die ik, hoe vaak ik het nog ga proberen, waarschijnlijk nooit meer zal slaan. Hij was ook genoeg om mijn pro's te verslaan. Ik denk dat ik op tachtig centimeter van de hole lag, waarmee ik geloof ik een van de vier spelers was die dat dat jaar de door KLM beschikbaar gestelde vliegtickets won.’

Lezers van Golfers Magazine kunnen meedoen aan deze actie tot 28 april. Lees in Golfers Magazine 3 (nu in de winkel) wat je moet doen om kans te maken op een van de startbewijzen.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport