Deze Week in Golf: nog één Masters-kans

Winnaar Texas Open mag ook naar Augusta … Luiten c.s. komen voorlopig niet in actie … Dewi Weber is weer reserve … Van Meijel en Van Veen nog in India … De Hoofdklasse van de NGF-competitie is al aan de derde speelronde toe

Augusta

DP World Tour
Een ‘break’ op het Europese circuit. Weliswaar telt The Masters mee voor de ranking en de Ryder Cup-kwalificatie, maar de modale spelers moeten tot 20 april wachten. Dan begint in Japan het ISPS Handa Championship (meer bijzonderheden)

PGA Tour
Kampioenschap:
Valero Texas Open
Data: 30 maart - 2 april 2023
Baan: TC San Antonio (Oaks Course), San Antonio,Texas (VS)
Lengte: 6.801 meter
Par: 72
Baanrecord
: 62 (-10), Trey Mullinax (2018)
Prijzengeld: $ 8.900.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 15.00 uur via website PGA Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf en Discovery Plus. Donderdag en vrijdag van 22.00 - 1.00 uur. Zaterdag en zondag van 19.00 - 24.00 uur.
Hoogst gerankte spelers: Tyrrell Hatton, Hideki Matsuyama, Sepp Straka, Chris Kirk, Ryan Fox, So Woo Kim, Corey Conners, Alex Noren, Keith Mitchell, Taylor Montgomerie en Rickie Fowler
Winnaar in 2022: J.J. Spaun (VS)
Laatste vijf winnaars: 2022 – J.J. Spaun (VS), 2021 - Jordan Spieth (VS), 2020 - niet gespeeld vanwege covid-19, 2019 - Corey Conners (Can), 2018 - Andrew Landry (VS), 2017 - Kevin Chappell (VS)
Bijzonderheden: Een week voor The Masters: nagenoeg alle topspelers bereiden zich elders voor op het eerste Major van 2023. In feite komt geen enkele serieuze kandidaat voor de zege op Augusta National naar San Antonio.
Tyrrell Hatton is de hoogst gerankte deelnemer op de door Greg Norman ontworpen Oaks Course van de TPC San Antonio.
Wie nog niet is geplaatst voor The Masters (deelnemerslijst) heeft nog één kans: winnen in de Texaanse stad.

LPGA Tour
Een nieuwe bittere pil voor Dewi Weber. Net als vorige week in Phoenix is zij ook in Los Angeles reserve, in dit geval voor het DIO Implant LA Open (meer bijzonderheden en live scoring) dat van 30 maart - 2 april wordt gespeeld.
Het toernooi op Palos Verdes is gedoteerd met 1.750.000 dollar.

Ladies European Tour
Het seizoen 2023 wordt pas van 11 - 13 mei in Frankrijk vervolgd met het Jabra Ladies Open (meer bijzonderheden)

Challenge Tour
Deel twee van de ‘India swing’ vindt van 27 - 30 maart plaats op dezelfde baan als de Duncan Taylor Black Bull Challenge waarin Vince van Veen de cut miste en Lars van Meijel genoegen moest nemen met een zeer bescheiden 48ste plaats.
Aan de The Challenge presented by KGA (meer bijzonderheden en live scoring) op de par-72 baan van de Karnataka Golf Association in Bangalore doen beide Nederlanders eveneens mee.

Satellite tours
Op de Pro Golf Tour wordt van 4 - 6 april op de baan van de Egyptische Sokhna Golfclub het Little Venice Red Sea Open georganiseerd (bijzonderheden).
Op de Alps Tour (kalender) wordt er pas weer vanaf 22 april gespeeld.

NGF Competitie
Speelronde drie van de Hoofdklasse vindt zaterdag 1 april plaats (programma, uitslagen en standen).
De play-offs worden op 20 en 21 mei gespeeld op de baan van de Hooge Graven bij Ommen.

Tour
  • Golfsupport.nl