BBC laat golf verder vallen

Zelfs met een aanbod om golf gratis uit te mogen zenden kiest de BBC ervoor om geen golf meer te laten zien. Het past niet bij de doelgroep.

bbc

Lang was de BBC dé plek waar je moest zijn als je in Nederland golf wilde kijken. Of het nu The Open was of The Masters, bij de Britse staatsomroep moest je zijn. Wie keek niet met het commentaar van Peter Alliss naar de ontknoping van het eerste Major?

Dat veranderde ruim tien jaar geleden toen de BBC een deel van de rechten verloor, om er in 2020 helemaal naast te grijpen waarna er alleen nog ruime samenvattingen te zien waren. Ook daar lijkt nu een eind aan te zijn gekomen nu de BBC afziet van het uitzenden van de hoogtepunten en de climax, aldus bronnen.

Niet alleen The Masters, ook op ander golf zit de omroep niet te wachten, volgens de Telegraph. 'De PGA Tour wilde gratis beelden ter beschikking stellen voor een terugblikprogramma op bijvoorbeeld de maandagavond, maar daar werd geen gebruik van gemaakt omdat het niet in de doelgroep zou passen. Het aanbod is de afgelopen jaren meermaals gedaan maar telkens met hetzelfde antwoord.'

Vooralsnog blijft de BBC overigens wel samenvattingen uitzenden van The Open, het Women's Open en de Ryder Cup. Opvallend dat dát dan kennelijk wél in de doelgroep valt.

World
  • istock