Deze Week in Golf : De erfenis van Arnie

DP World Tour in pauzestand … topveld in Orlando … sterk bezet toernooi LPGA Tour … Ladies European Tour naar Zuid-Afrika

Arnold Palmer

DP World Tour
Volgende week wordt in Nairobi het Magical Kenya Open gespeeld. Drie Nederlanders doen van 9 -12 maart mee aan het met twee miljoen gedoteerde kampioenschap (meer bijzonderheden).
Op Muthaiga komen Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing in actie. Op de baan werd Jan Dorrestein in de jaren zeventig twee keer de kampioen. Maarten Lafeber won het Kenya Open in 1999.

PGA Tour
Kampioenschap:
Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard
Data: 2 - 5 maart 2023
Baan: Arnold Palmer’s Bay Hill Club & Lodgne Florida (VS)
Lengte: 6.827 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 20.000.000, waarvan $ 3.600.000 voor de winnaar.
Live Scoring: Vanaf donderdag 14.00 uur via website PGA Tour
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf en Discovery Plus. Donderdag en vrijdag van 20.00 - 24.00 uur. Zaterdag en zondag van 18.30 - 24.00 uur.
Hoogst gerankte spelers: Jon Rahm, Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Patrick Cantlay, Xander Schauffele, Will Zalatoris, Max Homa, Justin Thomas, Collin Morikawa en Viktor Hovland
Winnaar in 2022: Scottie Scheffler (VS)
Laatste vijf winnaars: 2022 – Scottie Scheffler (VS), 2021 - Bryson DeChambeau (VS), 2020 - Tyrrell (Hatton (Eng), 2019 - Francesco Molinari (Ita), 2018 - Rory McIlroy (N-I)
Bijzonderheden: Niet minder dan 44 spelers uit de top-50 van de wereldranglijst komen aan de start in het toernooi van Arnold Palmer. De misschien wel populairste golfer ooit is alweer ruim zes jaar geleden overleden, maar zijn toernooi op zijn baan staat nog steeds als een huis.
Sterker, de Arnold Palmer Invitational is nu een van de designated events van de PGA Tour en dat garandeert zowel een geweldig prijzengeld als een topveld.
Palmer was in 1994 de grote tegenstander van het plan van Greg Norman om een alternatieve tour van de grond te krijgen. ’Dat gaan we niet doen’, waren de historische woorden die Arnold Palmer tijdens een vergadering van PGA Tour-spelers sprak. En zijn woord was wet. Norman droop af.

LPGA Tour
Net als vorige week in Thailand kent ook het HSBC Women’s World Championship (een naam die de lading totaal niet dekt) in Singapore een limited field van slechts 72 speelsters.
Plaats van handeling van 2 - 5 maart is de Tanjong Course van de Sentosa Golfclub (meer bijzonderheden en live scoring).
Ziggo Sport Golf zendt op 6 maart van 19.30 - 21.00 uur een verslag uit.
Voor het gros van de speelsters, zoals Dewi Weber, begint het golfjaar pas echt van 23 - 26 maart (!) als in Arizona het LPGA Drive On Championship op het programma staat.

Ladies European Tour
Van 1- 4 maart wordt het seizoen voortgezet met het met drie ton gedoteerde Joburg Ladies Open (meer bijzonderheden en live scoring). In het kampioenschap op de Modderfontein Golfclub is debutante Lauren Holmey de enige Nederlandse deelneemster.

Challenge Tour
Het seizoen 2023 gaat vanaf 23 maart verder met twee toernooien in India (meer bijzonderheden).

Satelliet tours
De Pro Golf Tour begint het seizoen 2023 op 14 maart met vier toernooien in Egypte (kalender).
Op de Alps Tour (kalender) wordt deze week het tweede toernooi gespeeld.

Tour
  • Golfsupport.nl