Rahm slaat dubbelslag

En wéér was het Jon Rahm die er met de hoofdprijs vandoor ging. De Spanjaard blijft in topvorm en zag dat na afloop van het Genesis Invitational ook nog eens beloond met de eerste plek op de wereldranglijst.

rahm

Een paar weken geleden nog maar mopperde de Spanjaard wat op de OWGR. En ergens had hij ook wel een punt. Ondanks een reeks overwinningen en topnoteringen - van zijn laatste negen toernooien had hij er immers vier gewonnen en was zijn slechtste finish gedeeld 8ste - bleef de top van de wereldranglijst buiten bereik. Totdat hij op twee opeenvolgende elevated events nog maar eens onderstreepte dat niet McIlroy, niet Scheffler, maar híj op dit moment de beste speler van de wereld is.

Waar Rahm in het WM Phoenix Open nog genoegen moest nemen met een derde plaats, trok hij in het door Woods gehoste Genesis Invitational de zege bijna klinisch naar zich toe. Hoewel Max Homa met een goede start van de ronde de druk er nog even opzette, moest de Amerikaan na afloop in tranen erkennen dat het net niet genoeg was geweest. 'Ik heb er alles aan gedaan en zal dit toernooi nog eens winnen', zei hij in een emotionele reactie na afloop van het toernooi.

Bij Rahm stond er op dat moment een glimlach van oor tot oor op het gezicht terwijl hij poseerde naast gastheer Tiger Woods, die op zijn beurt ook breeduit lachte. Niet alleen omdat hij de beker aan de nieuwe nummer 1 van de wereld mocht geven, die met -17 Homa twee slagen voor bleef, maar ook omdat hij de golfwereld zelf ook weer eens versteld had doen staan.

Woods kwam voor het eerst sinds afgelopen zomer weer in actie en haalde in het sterk bezette veld direct (al was het on the number) de cut, steeg op zaterdag richting de top-20, om na een matige slotronde uiteindelijk genoegen te moeten nemen met een plek net buiten de top-40. Hoewel Woods het naarmate vorderde zichtbaar zwaarder kreeg - hem zien lopen deed bijna pijn - keek hij met een goed gevoel terug op het toernooi. 'Mijn spel is in orde, een beetje roestig, met hier en daar wat stomme foutjes', analyseerde hij na afloop. 'Hoeveel ik dit seizoen speel durf ik niet te zeggen. Het plan blijft om in elk geval alle Majors te spelen en misschien wat meer maar mijn lichaam, mijn rug en mijn been, kan veel meer helaas niet aan', temperde hij de verwachtingen van de fans om hem veel vaker in actie te zien.

Waar het Genesis Invitational werd door wie na afloop de nieuwe nummer 1 van de wereld legde op de LET de nummer 1 van de wereld eveneens beslag op de titel. In het sterk bezette en rijk gedoteerde Aramco Ladies International. Met een slotronde in vier onder par en een totaal van -21 hield ze Aditi Ashok, die eindigde op -20, net achter zich terwijl de Belgische Manon de Roey de meeste indruk maakte op de slotdag. Met een ronde in slechts 63 slag klom De Roey naar de derde plaats in het klassement en boekte daarmee alweer de derde top-10 notering van het nog prille seizoen. Dat ze dat uitgerekend deed in het rijk gedoteerde toernooi was een prettig bijkomstigheid. In één toernooi haalde ze meer geld op dan in het volledige vorige succesvolle seizoen en verdubbelde ze haar totale verdiensten ooit bijna volledig.

Tour
  • ProShots