Junioren leiden in Singapore; Besseling door

Tom McKibbin heeft de leiding in het clubhuis in de Singapore Classic, maar de tweede ronde werd na een eerdere regenonderbreking gestaakt vanwege de invallende duisternis. Wil Besseling gaat na een 72 en met een score van drie onder de cut halen. Darius Van Driel heeft na een 74 en met een totaal van twee boven een vrij weekeinde.

Tom McKibbin

De pas 20-jarige McKibbin (foto boven) voegde aan zijn 64 van de eerste dag op de par-72 Classic Course van Laguna een 69 toe en is met elf onder par gedeeld eerste in het voorlopige klassement.
Het spel lag vrijdagmiddag iets minder dan een uur stil vanwege te veel hemelwater in de baan. McKibbin hervatte om 18:20 uur plaatselijke tijd de tweede ronde en maakte par op zijn laatste hole.
Onder degenen die hun tweede ronde nog moeten afmaken (nadat het spel om 19:17 was gestaakt), is regerend U.S. Junior Amateur Champion Ding Wenyi uit China. Hij staat ook op elf onder par en moet zaterdagochtend nog vier holes spelen.

De 18-jarige jongeman uit Beijing probeert pas de vierde amateurwinnaar te worden van een DP World Tour-wedstrijd en de eerste sinds Shane Lowry in het Iers Open van 2009 zegevierde
Er zijn dertien groepen die zaterdag om 08:20 uur aan het restant van de tweede ronde beginnen. De derde ronde - drieballen en een start op een en tien - begint niet voor 10.20 uur, 3.20 uur in Nederland.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde van 6.00 tot ongeveer 10.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • DP World Tour / Getty Images