Banen NL: Golfclub De Dorpswaard

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Zomerse duik(deel 2).

dorpswaard

Het geluid van een in het water plonzende bal is niet iets waar je als golfer op zit te wachten. Toch kan een plons op een mooie zomerdag aantrekkelijk zijn. Niet voor je bal, maar voor jezelf, om na de ronde even lekker af te koelen. Vijf banen met een zwemgelegenheid in de buurt voor een heerlijk frisse duik.

GOLFCLUB DE DORPSWAARD

PRAKTISCH

18 holes - par 73

Geel: 5926 meter

Rood: 5031 meter

Greenfee: € 49

Piekenwaardweg 3

5331 PD Kerkdriel

(0418) 63 48 03

www.dorpswaard.com

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Leuke baan om te spelen. Dicht bij de autoweg, dus gemakkelijk bereikbaar, en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Mooi clubhuis, dat uitzicht biedt op de golfbaan. De driving range ligt aan het water, waar je ook je ballen in slaat. Op de 9-holesbaan, gelegen in de uiterwaarden van de oude Maas, kan het soms drassig zijn, maar over het algemeen is de baan goed bespeelbaar. Terug in het clubhuis is er een mooie kaart. Advies: doen!

Geschreven door: info935, Handicap: 14,3

Mijn eerste keer op De Dorpswaard. Mooi gelegen golfcourse aan een dode arm van de Maas. Oefen-/parkeerfaciliteiten zijn wat beperkt, maar de wonderlijk mooie lay-out van deze 9-holesbaan, gelegen op een relatief beperkt aantal m2, vergoedt veel. Mooie geonduleerde greens, ruime teeboxen en uitdagende (soms smalle) fairways. Lekker gegeten en geborreld op het zonnige terras.

Geschreven door: Loek Werring, Handicap: 18,3

Golfers Magazine zegt:

Als het water van de Maas heel hoog staat, loopt deze in de uiterwaarden gelegen baan nog wel eens onder. De baan is erop gebouwd, met hooggelegen tees en greens en een nog hoger gelegen clubhuis, maar zó dichtbij hoeft het water van ons nou ook weer niet te komen. Toch kan het verheugen op een duik je hier makkelijk in beslag nemen, want watersport is hier nooit ver weg. Zeker op mooie zomerse dagen is een jaloerse blik naar de mensen die in een bootje voorbijvaren maar moeilijk te onderdrukken. Een snel rondje van negen holes en dan een plons?


Clubs & amateurs
  • Leading Courses