Banen NL: Domburgsche Golfclub

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Zomerse duik(deel 1).

domburg

Het geluid van een in het water plonzende bal is niet iets waar je als golfer op zit te wachten. Toch kan een plons op een mooie zomerdag aantrekkelijk zijn. Niet voor je bal, maar voor jezelf, om na de ronde even lekker af te koelen. Vijf banen met een zwemgelegenheid in de buurt voor een heerlijk frisse duik.

DOMBURGSCHE GOLFCLUB

PRAKTISCH

9 holes - par 70

Geel: 5401 meter

Rood: 4828 meter

Greenfee: ma/za € 55 juli/aug, zon- en feestdagen € 65

Schelpweg 26

4357 BP Domburg

(0118) 58 61 06

www.domburgschegolfclub.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Na twee jaar speelden wij weer eens op de Domburgsche: een echte 9-holesgolflinks met mooie zeezichten en sinds 1914 gelegen in een glooiend duingebied aan zee. De baan is uitdagend, ook door de zeewind, vrij kort, compact aangelegd en goed onderhouden. Gelukkig waren de bunkers GUR toen wij er speelden. De greens zijn snel en niet altijd gemakkelijk.

Geschreven door: baptistbouwman, Handicap: 35,6

De Domburgsche mag zich, ondanks het feit dat er maar negen holes zijn, rekenen tot de top van de linksbanen in Nederland. Wij speelden met windkracht 5 à 6 en dat maakte het extra uitdagend op deze baan aan zee. Greens zijn prima en de fairways goed onderhouden en kort genoeg gemaaid. Ook de bunkers zijn van goede kwaliteit. Het clubhuis is klein maar gezellig en de bediening goed en professioneel. De mossels zijn hier onovertroffen!

Geschreven door: w.p.spierings, Handicap: 14,9

Golfers Magazine zegt:

Het is nog niet zo lang geleden dat we de loftrompet staken over de negen holes van Domburg. Maar als je het hebt over zwemgelegenheden in de buurt van golfbanen, dan mag deze kustbaan natuurlijk niet ontbreken. Een duik in het zwembad is lekker, een plons in een meer of rivier fijn, maar niets is zo verfrissend, zo zomers ook, als even kopje onder te gaan in zee. Niet voor niets is Domburg al meer dan een eeuw een toeristische trekpleister: een rondje op de Domburgsche Golfbaan, een duik in de Noordzee en daarna een visje op de boulevard. Zo moet het leven zijn.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses