Detry komt net tekort

Bijna had de man uit Ukkel zijn eerste zege op de PGA Tour al binnen. In het Butterfield Bermuda Championship kwam hij maar één slag tekort.

detry

PGA Tour

Nee, het was niet het sterkst bezette toernooi van het seizoen waar Detry bijna zijn primeur beleefde, maar toch, als je in pas je zeventiende optreden op de PGA Tour alweer je derde top-10 finish in de wacht sleept, en tot het laatst meedoet om de zege, dan doe je het gewoon goed.

De -18 die de Belg na vier dagen op de borden bracht was echter net niet goed genoeg om er met de winst vandoor de te gaan, die was voor een andere Europeaan, de Ier Seamus Power die de dag als koploper begon en ondanks een wankel slot, met vier bogeys op de laatste zes holes, na het Barbasol Championship van twee jaar geleden, nu opnieuw succesvol was.

'Ik ben ontzettend trots dat het me weer gelukt is. Niet alleen deze overwinning, maar alles wat er mee samenhangt, dat je weet dat je de komende jaren weer veilig bent en mag spelen. Als je niet bezig hoeft te zijn met je speelrecht kan je je veel meer op je spel richten. Dat kan ik nu weer nu doen. Er gaan deuren open die eerder gesloten waren.'

LIV Golf

Het korte seizoen van de rebellentour kwam op The Blue Monster van Doral tot een climax waar vooral heel veel geld op het spel stond. De baan van voormalig president Trump was jarenlang gastheer van de PGA Tour, maar verloor dat toernooi in de tijd dat de eigenaar in het Witte Huis woonde.

Dat Trump het circuit van Greg Norman maar wat graag welkom heette was dan ook geen verrassing, net zo min als dat hij nadrukkelijk aanwezig was tijdens het afsluitende toernooi in Miami waar de zege niet naar een individu ging, maar naar een team, een van de veranderingen waarmee het circuit meer en ander publiek hoopt te trekken. De 4Aces, met Dustin Johnson, Patrick Reed, Talor Gooch en Pat Perez eindigden met een totaal van -7 één slag voor op het team van Cam Smith.

Vooral financieel was het een uiterst lucratieve week voor het team Johnson dat met de zege niet minder dan vijftig miljoen dollar (!) mocht verdelen. En, minstens zo opvallend, voor het eerst tijdens de wedstrijdenreeks deed zelfs de score van Pat Perez er toe. De Amerikaan die model stond voor de niet presterende maar wel extreem veel geld verdienende speler bracht voor het eerst meetellende scores binnen. 'Laat iedereen nu zijn mond maar houden!,' aldus de Amerikaan nadat hij de cheque in handen had genomen.

En verder

Opnieuw prijs voor landgenoot Guido van der Valk op de Philippine Golf Tour. De al jaren in Azie woonachtige speler uit Lelystad lag met minder dan een halve ronde te spelen ruim achter op de kop van het veld, speelde een uitstekende slotreeks en bleef met -8 het complete veld voor in het Pradera Verde Championship waarmee hij voor de tweede keer dit seizoen met een hoofdprijs op de foto mocht nadat hij eerder dit jaar ook al de beste was in een wedstrijd van de PGT.

Tour
  • ProShots