Schauffele maakt het Scheffler lastig

Scheffler en Schauffele nemen afstand in Tour Championship • Alle Nederlanders door in Zwitserland • Van West in de top tien op Challenge Tour • Weber haalt de cut

Schauffele maakt het Scheffler lastig

Halverwege de finale van de FedEx Cup op de PGA Tour hebben Scottie Scheffler (-19) en Xander Schauffele (-17) de rest van het veld op achterstand gezet. Jon Rahm (-13) en Patrick Cantlay (-12) zullen moeten hopen op fouten van beide manen om nog een kans te maken op het winnen van het Tour Championship en de gigantische FedEx Cup-bonus.

Masters-kampioen Scheffler leek het weekend op East Lake met grote voorsprong in te gaan tot Schauffele het op zijn heupen kreeg. Hij maakte birdies op zestien en zeventien, voordat hij op de slothole een ijzer-4 naast de hole sloeg en besloot met een eagle voor een 63 (-7). Scheffler (66) moest genoegen nemen met parren en zag zijn voorsprong van zes slagen in drie holes tijd krimpen tot twee slagen.

'Het was fijn om aan het eind van de ronde wat slagen te winnen', reageerde Schauffele ingetogen als altijd. 'Maar er moet nog veel gespeeld worden op deze lastige baan. Het is zaak om in een goede positie te zitten voor het gevecht op zondag.'

Op de DP World Tour wordt de tweede ronde van het Omega Europan Masters pas vanochtend afgemaakt. De cut lijkt op -3 komen te liggen, wat goed nieuws is voor alle Nederlanders.

Darius van Driel is halverwege het toernooi in Zwitserland de hoog geplaatste landgenoot. Na twee keer een 66 staat hij met -8 staat hij net buiten de top tien. Joost Luiten kon zijn openingsronde in 65 slagen geen goed vervolg geven en leverde met een 70 twintig plaatsen in, maar met -5 haalde hij in zijn eerste wedstrijd na twee maanden rust eenvoudig de cut.

Wil Besseling staat met -4 ook aan de goede kant van de cutlijn, maar hij zal teleurgesteld zijn dat hij een eagle op veertien meteen weer inleverde met bogeys op vijftien en zestien. Daan Huizing moest zijn ronde vanochtend afmaken en deed dat overtuigend. Een foutloze 66 (-4) bracht hem de top twintig binnen (-6).

Op de Challenge Tour staat Robbie van West na ronden in 68 en 65 slagen keurig in de top tien van de Indoor Golf Group Challenge in Zweden. Op -9 heeft hij met nog twee ronden te spelen vier slagen achterstand op de koploper, de Engelsman Daniel Brown (-13). Lars van Meijel miste met twee keer een 70 de cut, net als Koen Kouwenaar (+7), die het spoor in de tweede ronde helemaal bijster was met een 79.

Ook de Ladies European Tour heeft zijn tenten opgeslagen in Zweden voor het Skaftö Open. Romy Meekers en Pasqualle Coffa begonnen beiden met een 75 (+6) en zullen vandaag uit een ander vaatje moeten tappen om de slotronde te mogen spelen.

Op de LPGA Tour lijkt Dewi Weber met 68-70 de cut te halen in het CP Women's Open in Canada. De tweede ronde moet nog worden afgemaakt, maar haar totaal van -4 is vooralsnog goed voor een plek net buiten de top veertig.

Tour
  • Golfsupport