Greg Norman moet wegblijven

De R&A Celebration of Champions vormt maandag de ouverture van het Major op de Old Course. Live te zien op Ziggo Sport Golf en de website van het kampioenschap, maar zonder de stoorzender Greg Norman.

Greg Norman

De kampioen van 2021, Golfer Collin Morikawa, heeft de eer om maandag om 16.05 uur onze tijd de eerste drive te slaan in de feestelijke teamwedstrijd. De Amerikaan speelt samen met de Brits Open kampioene Anna Nordqvist (zij vliegt daarna door naar Nederland), met Jess Baker, die het Women's Amateur won en de Azië-Pacific Amateur kampioen Keita Nakajima.
Log in op de website van The Open om naar dit voorafje te kijken, maar het feest wordt ook van 15.30 uur uitgezonden door Ziggo Sport Golf.
Tiger Woods, die er zondag tijdens een oefenronde bepaald niet fris uitzag, zou ook mee moeten doen. Hij vormt dan een team met Rory McIlroy, Georgia Hall en de man die in 1971 en 1972 won: de kleurrijke en inmiddels 83-jarige Lee Trevino.
De teams spelen de eerste, de tweede, de zeventiende en de achttiende hole van de Old Course.

Wie zeker niet aanwezig is? Greg Norman (foto). De CEO van de Saoedische Tour is niet welkom en dat is een opmerkelijke zet van de organiserende R&A, een van de machtigste partijen in golf.
De Royal and Ancient verspreidde dit weekeinde het volgende persbericht:
‘In antwoord op vragen over het R&A Celebration of Champions-veld en het Champions' Dinner, kunnen we bevestigen dat we contact hebben opgenomen met Greg Norman om hem te informeren dat we besloten hebben hem niet uit te nodigen om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn.’
‘Het 150ste Open is een uiterst belangrijke mijlpaal voor golf en we willen ervoor zorgen dat de focus blijft liggen op het vieren van het kampioenschap en zijn erfgoed. Helaas geloven we niet dat dat het geval zou zijn als Greg aanwezig zou zijn. We hopen dat Greg, wanneer de omstandigheden het toelaten, in de toekomst weer aanwezig kan zijn.’

Tour
  • Golfsupport.nl