Eindelijk weer raak voor Rahm

Sinds het U.S. Open van vorig seizoen kwam de Spanjaard meer dan eens dichtbij, maar winnen deed niet meer. Tot deze week in Mexico waar hij de rest van het veld precies genoeg voorbleef. Ook op de LPGA was het verschil tussen de nummer 1 en 2 maar klein.

rahm

In het niet enorm sterk bezette Mexico Open was de voormalig nummer 1 van de wereld voor aanvang van het toernooi de grote favoriet. En al helemaal toen hij de gedeeld beste score (64) van de eerste ronde binnenbracht. Makkelijk ging het echter allerminst en Rahm moest tot de laatste hole scherp zijn om niet weer met lege handen achter te blijven.

'Ik zag op de laatste green dat mijn vrouw en kind naar voren mochten komen en dacht toen bij mezelf dat ik de bal wel in twee slagen in de hole moest krijgen om dit moment samen te kunnen vieren', liet Rahm na afloop weten zich bewust te zijn geweest van de stand op het leaderboard.

Het was dringen aan top van het leaderboard waar Rahm er pas enkele holes voor het einde in slaagde het beslissende gaatje te slaan. Een birdie op 14 bracht hem naar -17 en vanaf dat moment was het zaak die voorsprong vast te houden. Dat lukte, maar ook maar net ook: op de laatste vier holes maakte hij louter parren, zelfs op de afsluitende par-5 achttiende waar hij na een drive op de rand van de bunker niet veel anders kon doen dan opleggen.

Een tweeputt van de rand van de green van achttien was uiteindelijk voldoende om Brandon Wu, Tony Finau en Kurt Kitayama terug te verwijzen naar de tweede plaats en als favoriet van het toernooi de zevende zege op de PGA Tour veilig te stellen: 'Ik heb het gevoel dat ik elke keer als ik ergens van start ga, ik een van de favorieten ben.'

Op de LPGA ging de zege naar Marina Alex. In het Palos Verdes Championship presented by Bank of America bleef de Amerikaanse 's werelds nummer 1 Jin Young Ko één slag voor voor de tweede zege uit haar loopbaan op de LPGA. Dewi Weber had na 36 holes teveel slagen gebruikt om door te mogen naar het weekend en miste de cut.

Rowin Caron kon het uitstekende resultaat van vorige week op de PGA Tour Latino America geen vervolg geven. De 28-jarige speler uit Jacobswoude wist maar één ronde onder par binnen te brengen en eindigde, onder meer door een dubbel bogey op de slothole, op een teleurstellende 32ste plaats in het Diners Club Peru Open, waardoor hij op de jaarranglijst nu net buiten de top-10 terug te vinden is.

Tour
  • Golfsupport