Van Meijel heel dichtbij

Lars van Meijel kon lang aanklampen in het Limpopo Championship in Zuid-Afrika, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.

Van Meijel heel dichtbij

De 27-jarige Eindhovenaar begon de slotdag op de 9de plaats, maar waar zijn concurrenten her en der slagen liet liggen, hield hij de kaart keurig schoon en pikte hij vanaf hole-9 vier birdies op. Zo kroop hij langzaam maar zeker omhoog op het leaderboard.

De Pool Mateusz Gradecki had het vizier met zes birdies nog scherper staan en hield op de tweede negen continu een voorsprong van slagen in stand, maar Van Meijel deed lang mee voor een podiumplaats. Die viel uiteindelijk in het water met een bogey op de par-5 achttiende (pech omdat hij zijn derde slag tegen de vlag sloeg), maar een 69 betekende uiteindelijk een keurige 4de plaats (-14).

De andere Nederlander die de cut haalde, Nordin van Tilburg, tekende ook voor een 69, waarmee hij op de slotdag nog zestien plaatsen wist te winnen. Een top 10-notering werd het net niet, maar de neo prof zal beslist tevreden zijn met een 11de plaats (-10) – zeker omdat hij de cut on the number haalde.

Door onweer werd het toernooi in de slotfase nog gepauzeerd, waardoor Gradecki – die met nog één hole te spelen – drie slagen voorsprong heeft – nog iets langer moet wachten op zijn eerste overwinning op de Challenge Tour.

Tour
  • Golfsupport