Van Meijel maakt move

Dankzij een uitstekende tweede ronde plaatste de Brabander zich niet alleen voor het weekend, hij dingt in het weekend zelfs mee naar de prijzen op het toernooi van de Challenge Tour in Zuid-Afrika.

lars van meijel

Het halen van de cut op de Challenge Tour is deze weken al een hele prestatie. Vrijwel alle wedstrijden van het circuit die deze weken in Zuid-Afrika worden gespeeld, hebben een veld van niet minder dan 200 man, terwijl de cutline gewoon rond 65ste plaats wordt getrokken. Die grens was, ondanks een prima -4 halverwege, te hoog gegrepen voor Robbie van West (T82). Sven Maurits vond zichzelf met +4 zelfs terug in de staart van het klassement (T179).

Lars van Meijel daarentegen staat er halverwege het Mangaung Open op Bloemfontijn uitstekend voor. Na een eerste ronde in 66 slagen tekende hij op dag twee voor precies die score, -6, waarmee hij zijn goede klassering op het leaderboard vast wist te houden.

Twee bogeys maakte Van Meijel tot nu toe slecht, beide keren op de par-4 dertiende, maar daar stonden ruim genoeg birdies tegenover om in het weekend mee te doen om de prijzen.

'Het spel is goed en ik heb de afgelopen dagen heel veel goede dingen gedaan', reageerde de Nederlander vanuit het hooggelegen Bloemfontijn na afloop van zijn eerste ronde. 'De banen zijn vrij kort en smal maar als je recht slaat heb je, ook omdat de baan op 1400 meter licht, heel veel wedges naar binnen over. Ik ben goed weggekomen met een paar missers maar al met al zit er progressie in mijn spel en daar ben ik blij mee.'

Tour
  • Golfsupport