Honderd procent score in Dubai

Alle Nederlanders halen weekend in Ras Al Khaimah Classic * Van West door in Zuid-Afrika * Coffa in achterhoede Kenia

joost luiten

DP World Tour

Na een paar weken met vooral teleurstellende resultaten biedt het weekend van het tweede opeenvolgende toernooi in Dubai eindelijk goede perspectieven voor de Nederlandse deelnemers, dat wil zeggen, met nog twee rondes te gaan hebben ze allemaal nog kans om hun positie te verbeteren.

Met een scoren van vier uit vier doen de Nederlanders het vooralsnog goed op Al Hamra GC.

Joost Luiten is, net als na de eerste ronde, de hoogst geklasseerde landgenoot, al bewoog hij als enige van het kwartet de verkeerde kant op in de tweede ronde. De 36-jarige zesvoudig winnaar opende met een foutloze 66 hoog op het leaderboard (T3) maar kon daar met een ronde level op par (drie birdies en drie bogeys) op de tweede dag geen vervolg aan geven. Hoewel hij daarmee flink inleverde op het leaderboard gaat hij vanaf de dertigste plaats en met een score van -6 met goede vooruitzichten naar het weekend. Koploper Ryan Fox is met -12 misschien een beetje ver weg, de nummers 2 staan op -9 en dat gat is te overzien.

Dat geldt in mindere mate voor Wil Besseling en Darius van Driel die allebei met -4 en net buiten de top-50 naar hrt weekend gaan. Besseling tekende net als donderdag voor een ronde in twee onder par (vier birdies en twee bogeys), terwijl Darius van Driel met een 69 (-3) twee slagen beter was dan donderdag en zich daarmee naar de goede kant van de cutline speelde.

Daan Huizing tenslotte moet zijn wekker vroeg zetten. Met een score van drie onder par haalde hij als laatste het weekend en mag hij zaterdag als allereerste de baan in om te proberen te klimmen op het leaderboard.

Challenge Tour

Ook in Zuid-Afrika mogen alle Nederlanders (2) zich opmaken voor in elk geval één rondje in het weekend.

In het Dimension Data Pro-Am valt de cut pas na drie dagen en dus heeft ook de als 86ste geklasseerde Lars van Meijel nog alles kans zich in de prijzen te spelen.

Van Meijel opende prima met een 70, maar leverde op de tweede dag flink wat plaatsen in dankzij een 74 waardoor hij op zaterdag een goede score neer moet zetten om ook de slotdag in actie te mogen komen.

Robbie van West staat hoger op het leaderboard, maar leverde ook meer in op de tweede speeldag. De speler van The Dutch opende met een sterke 65 en vond zichzelf daarmee hoog op het leaderboard terug, maar wist dat goede begin geen vervolg te geven. Dankzij een tien slagen slechtere ronde viel hij terug naar de gedeeld 35ste plaats met een score van -5, maar liefst elf slagen achter koploper Saddier.

Ladies European Tour

In het Magical Kenya Ladies Open ontbreekt de Nederlandse vlag in het weekend op het leaderboard. De eerste wedstrijd van het circuit van het seizoen leverde Pasqualle Coffa een valse start op.

Al na de eerste dag wist de Nederlandse dat ze haar koffers alvast in kon pakken. Een ronde in 83 slagen leverde haar een plek in de staart van het klassement op, en hoewel ze zich op de tweede dag iets verbeterde, was haar 79 ruim onvoldoende om zich een weg naar het weekend te spelen. Met een totaalscore van +18 miste ze de cut, die met +11 hoog lag, alsnog ruim.

Tour
  • Golfsupport