Deense zege in Dubai

* Opnieuw prijs voor Nicolai Hojgaard * Eerste Ierse zege op LPGA Tour *

hojgaard

Hoewel birdies uitbleven leek de tweede negen een walk in the park te worden voor de nog altijd maar twintigjarige Deen. Een eagle op de par-5 derde, zeven parren en een ruime voorsprong op de rest van het veld. De tweede zege uit zijn nog prille loopbaan was slechts een kwestie van tijd.

Vlak voor turn ging het echter mis voor de Deen. Uit het niets maakte hij zelf een dubbel, terwijl uitdager Jordan Smith de birdies aaneen bleef rijgen. De voorsprong van vijf slagen verdampte en veranderde zelfs in een achterstand van twee slagen op de dertiende.

Dat de broertjes Hojgaard uit bijzonder golfhout gesneden bleek echter eens te meer in het slot van de ronde. In plaats van de zege verder uit zicht te zien verdwijnen begon hij ineens wél birdies te maken: hij won een slag op dertien, zeventien en achttien, en maakte tussendoor ook nog een tweede eagle van de dag op de par-5 veertiende waardoor hij uiteindelijk met -24 en een ruime voorsprong de slothole achter zich liet.

'Ik moest er hard voor werken vandaag. Jordan was bezig met een goede run en ik moest echt mijn best doen. Gelukkig wist ik samen met mijn caddie het juiste momentum te vinden. Ik ben heel blij met deze zege', aldus Hojgaard over de overwinning die hem dichter en dichter in de buurt van de top-50 van de wereld brengt.

De beste Nederlander in Dubai werd Johannes Veerman. De onder Amerikaanse vlag spelende Veerman opende de slotomloop met een dubbel bogey nadat hij zijn approach in de waterhindernis achter de green sloeg, kwam op dag 4 niet verder dan level par maar eindigde uiteindelijk op een prima twaalfde plaats.

De slotronde van Wil Besseling was zijn beste van de week. Zonder ergens ook maar één slag in te leveren, tekende de Noord-Hollander voor een uitstekende 66 (-6) waardoor hij op de laatste dag van het Ras al Khaimah Championship nog flink terrein wist te winnen. Met een totaalscore van -9 eindigde hij net buiten de top-30.

Einduitslag

Ierse winst in Amerika.

LPGA

Dewi Weber wist zich niet te plaatsen voor de derde en laatste ronde van het LPGA Drive On Championship. Na een goede openingsronde (69) leverde ze op de twee dag (76) teveel in om door te mogen naar de finale van het toernooi.

In die finale was het Leona Maguire die de wedstrijd naar zich toetrok. (Einduitslag) De Ierse bleef met -18 nummer twee Lexi Thompson drie slagen voor en boekte daarmee de eerste Ierse zege op de LPGA Tour.

'Ik wilde vandaag een score neerzetten, ik wilde niet winnen omdat anderen het me cadeau gaven. Dat is niet gebeurd. Ik ben trots op mezelf dat ik het af heb kunnen maken. Deze overwinning had er veel eerder moeten komen', aldus de 27-jarige Solheim Cup speelster.

Tour
  • Golfsupport