Mizuno najaarscollectie

Functionaliteit staat centraal bij de najaarskleding van Mizuno, wat in de praktijk betekent dat je warm en droog blijft, terwijl je nog wel voldoende bewegingsvrijheid hebt om een swing te maken.

Mizuno najaarscollectie

Om warm te blijven maakt de Japanse producent gebruik van zogenaamde Breath Thermo technologie, een stof die vocht dat uit je lichaam ontsnapt omzet in warmte. Daarnaast helpt Thermal Plus om de afgifte van lichaamswarmte te reguleren.

Deze technologieën zie je onder andere terug in winterpolo's met korte (€ 69) en lange (€ 75) mouwen, die ideaal zijn om als 'laagje' te dragen of tijdens de warmere herfstdagen (die we hopelijk ook nog krijgen).

Wordt het echt koud, dan is een base layer (€ 69) onmisbaar. Ook hier helpt de Breath Thermo technologie bij het op peil houden van een consistente lichaamtemperatuur, terwijl de stretchstof er door de pasvorm en druk voor zorgt dat je spieren minder snel moe worden – Mizuno noemt dit BioGear.

Als buitenste 'outerwear'-laag biedt Mizuno een winddichte sweater (€ 149) , die beschikbaar is in donkerblauw, glazuurblauw of grijs. De 1/4-zip is uitgerust met elastische boorden bij de hoge nek, de armen en je middel, waardoor de wind geen kans heeft om naar binnen te waaien.

De winterbroek is gemaakt van stof die alle kanten op rekt – Move Tech genaamd – wat comfort en bewegingsvrijheid biedt. Een voering houdt je warm. Hij is beschikbaar in de kleuren donkerblauw, zwart en grijs.

Ook het lichtgewicht winterjack geeft je door zijn stretcheigenschappen de mogelijkheid om vrijuit te swingen. Zowel de buitenlaag als de voering rekken mee met je beweging en zijn heel 'stil' – geen irritant geritsel dus dat je afleidt van die perfecte drive. Je kunt kiezen voor een 1/4-zip (€ 149) of een volledige rits (€ 159) en het jack is verkrijgbaar in vijf opvallende kleuren in camouflageprint.

Voor de echt natte ronden komen de Japanners met het nieuwe Nexlite Flex regenjack (€ 155) , in rood, zwart, donkerblauw en grijs. Het is volgens Mizuno zo licht, comfortabel en rekbaar dat je vergeet het uit te trekken als de regen stopt. De indrukwekkende cijfers: waterdicht tot 20.000 mm, zeer ademend met 25.000 g/m2 en 15% flexibeler dan de vorige generatie. Zelfs na meerdere wasbeurten houdt de stof water tegen, zodat je gegarandeerd twee jaar droog blijft.

De bijpassende Nexlite Flex regenbroek (€ 79) heeft dezelfde eigenschappen als het jack en is aan de bovenkant uitgerust met een elastische band voor maximaal gebruiksgemak.

Mizunogolf.com