Huizing zakt weer een plaatsje op Order of Merit

Nog drie wedstrijden staan er op de kalender van de Challenge Tour. De huidige nummer 17 van de jaarranking heeft in één van die toernooien een goed resultaat nodig voor een goede kaart voor 2022.

daan huizing

Na zijn zege in het Irish Challenge leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor Huizing. Hij stond hoog op de Order of Merit, en hoewel hij af en toe een plekje inleverde, bleven zijn resultaten goed genoeg om daar ook te blijven. De laatste weken echter, en met de finish in zicht, zakt hij steeds wat verder weg waardoor hij inmiddels 17e staat en nog maar net aan de goede kant van de cutline.

Huizing had zijn positie de afgelopen weken eenvoudig een beter aanzien kunnen geven, maar waar hij vorige week in Portugal twee goede rondes afwisselde met twee rondes enkele slagen boven par, was het ook in het Swiss Challenge goed, maar net niet goed genoeg om goede zaken te doen.

Er moest laag gescoord worden op Golf Saint Apollinaire om mee te doen om de prijzen, en hoewel Huizing met een totaal van zeventien onder par zeker prima scoorde, was het niet genoeg om écht mee te doen.

Zowel zaterdag als zondag verspeelde hij vlak voor het einde van de ronde nog enkele dure slagen: drie bogeys op de laatste vier holes op zaterdag, twee bogeys op de laatste drie holes op zondag hielden hem uit de top-10 (T15) en kostten hem dus ook weer een plaats op de order of merit.

Robbie van West leverde op de slotdag, ondanks een eagle op de eerste hole en een ronde in -2, negen plaatsen in en moest daardoor uiteindelijk - in het door Marcus Helligkilde gewonnen toernooi - genoegen nemen met de 29ste plaats.

Het circuit heeft nu één week rust alvorens de tenten voor de drie slottoernooien in Spanje op worden gezet, van 14 tot en met 22 oktober worden twee opeenvolgende toernooien gespeeld op Emporda, waarna van 4 tot en met 7 novemner de finale wordt gespeeld op T-Golf & Country Club op Mallorca.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport