Huizing struikelt in zicht van haven

Na een dag hard werken hoop je beloond te worden, maar voor de hoogst geplaatste Nederlander in het veld liep het, met vier slagen verlies op de laatste drie holes, anders. 'Dit slot is heel zuur.'

huizing


'Dat was echt een fout. Ik sloeg de bal uit de bunker maar raak hem eigenlijk te goed waardoor ik een onmogelijk schot terug heb. Dat was een inschattingsfout, dat mag niet gebeuren'.

Daarmee kwam een teleurstellend einde aan een verder uitstekende dag. Huizing speelde solide en bedachtzaam golf. Door de soms flink aanwakkerende wind nam hij regelmatig zijn tijd, al moest er ook heel vaak – en vooral lang – om andere redenen worden gewacht. Zo stond zijn groep dus ruim twintig (!) minuten te wachten op de tee van zestien en duurde de ronde in totaal ruim zes (!!) uur. De net als bij het Big Green Egg Open meespelende amateurs misschien? De lastige baan? Hoe dan ook: de derde ronde werd een uitputtingsslag.

'Ik weet ook niet echt of dit nu heel leuk was voor iedereen', keek Huizing terug op de dag. 'De hele vibe veranderde er ook door merkte ik. De eerste twee dagen was het echt een strak toernooi, dit was gewoon heel anders. Daar heeft mijn slot niets mee te maken hoor, dat zeker niet, maar ik ben wel heel erg benieuwd wat de reacties zijn op deze Player Experience.'

Uiteindelijk tekende Huizing, ondanks het teleurstellende slot, voor een ronde level par met drie birdies, een eagle, een bogey en twee dubbels. Omdat niemand wegliep zakte hij nauwelijks weg op het leaderboard, met -3 staat hij rond de twintigste plaats, met alle kans om alsnog een top-10 plaats in de wacht te slepen.

Amateur Kiet van der Weele ging op moving day als enige landgenoot onder par rond (-1) maar stapte desondanks met een licht katterig gevoel van de baan.

'Dit was echt de slechtst mogelijke score die ik binnen kon brengen. Ik speelde goed maar benutte de kansen niet goed genoeg, vooral op de greens. Dan is het heel moeilijk om geduldig te blijven. Het is moving day dus dan wil je ook wat doen op het leaderboard, maar dat lukt dus niet echt. Het is extra zuur dat ik met twee bogeys van de baan stap natuurlijk. Op zeventien sla ik een slechte bal en op achttien ben ik misschien net even te gretig en sla ik mijn bal in het water. Ik had ook een lay-up kunnen spelen, maar had een goede ligging en kon er voor gaan. Jammer om zo te eindigen maar al met al was het natuurlijk een mooie dag in lastige omstandigheden. Voor morgen verandert er niets aan mijn game-plan. Als ik dit spel morgen ook kan spelen is een goede score mogelijk.'

Mike Toorop tenslotte zal de derde dag het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Al op de eerste hole leverde hij vier slagen in (8), op twee nog eentje, en hoewel hij daarna elf parren op rij maakte, tekende hij uiteindelijk voor een rondje 80 na nog eens vier bogeys op de laatste vijf holes. Met een totaal van +7 neemt hij vooralsnog de laatste plaats in.

Leaderboard

.

European Tour

In Zwitserland wist Wil Besseling een paar plaatsen winst te boeken op het leaderboard, maar een topnotering zal lastig worden in het Omega European Masters.

Besseling, de enige Nederlander die het weekend wist te halen, gebruikte 68 slagen (-2) en steeg daardoor iets in het klassement, en staat met een totaalscore van vijf onder par net buiten de top-20.

'Het was een heel degelijke ronde', keek Besseling terug op de dag. 'Er was veel publiek hier en dat hebben we niet vaak dus dat maakte het wel speciaal. Ik heb deze week een van mijn coaches bij me en ook de samenwerking met mijn caddie gaat geweldig. Ik ben heel blij met de vooruitgang die we boeken en ben erg benieuwd waar dit ons gaat brengen.'

De leiding in Zwitserland is na 54 holes in handen van Sean Crocker en Renoto Paratora die met -10 echter nog nergens op mogen rekenen: maar liefst twaalf spelers staan op drie slagen of minder en mogen daardoor ook nog hopen op de hoofdprijs.

Leaderboard