Cantlay verslaat Morikawa in verlenging Memorial

Het zal een zege met een sterretje blijven, maar uiteindelijk zal Patrick Cantlay toch echt de boeken ingaan als. de winnaar van The Memorial van 2021.

cantlay

'Natuurlijk zal ik me deze wedstrijd anders herinneren. Het was een erg ongelukkige situatie en iets wat ik niemand toe wens. Jon speelde zó goed de eerste drie dagen. Aan de andere kant voelde het vandaag niet anders dan anders', vergeleek hij deze zege met zijn drie eerdere overwinningen op de PGA Tour.

'Als' telt niet in de sport, maar als Rahm zaterdag na afloop van de derde ronde niet uit de wedstrijd was gehaald nadat hij positief bleek te hebben getest op covid, dan was de kans dat Cantlay had gewonnen verwaarloosbaar klein geweest. De Spanjaard voerde het veld aan met een recordscore van achttien onder par en had maar liefst zes slagen voorsprong op de rest van het veld, toen hij aan de rand van de achttiende green te horen kreeg dat zijn toernooi er op zat.

Het ongemak over die anti-climax hing zondag hoe dan ook over de ontknoping van The Memorial heen. Daar konden de spelers die nog wel in de strijd waren niets aan doen, maar iedereen voelde dat deze zege eigenlijk toebehoorde aan Rahm.

Maar net als 'als' telt ook 'eigenlijk' niet in de sport en dus stonden aan het eind van de vierde ronde Patrick Cantlay en Collin Morikawa met -13 gedeeld aan de leiding en was een verlenging nodig om de winnaar te bepalen. Die duurde maar kort. Cantlay maakte een putt van ruim drie meter voor par, waarna Morikawa zijn must make putt van ongeveer de helft van die afstand miste en zo de zege aan zijn zes jaar oudere landgenoot liet. Al krijgt ook Rahm nog een prijs als het aan gastheer Jack Nicklaus zou liggen. 'Ik heb geen idee hoe je hem een beker kan geven voor het spelen van 3/4-toernooi, maar als ik het kan doen, dan verdient hij dat zeker.

Einduitslag

Tour
  • Pro Shots