Luiten knokt zich terug

Joost Luiten is The Memorial Tounament begonnen met een 73 (+1) en ligt dankzij een sterke tweede negen op koers voor het halen van de cut.

Luiten knokt zich terug

Gastheer Jack Nicklaus houdt wel van een uitdaging en 'zijn' Muirfield Village Golf Club heeft dan ook een dik tapijt rough liggen waar zelfs de beste golfers van de wereld 'u' tegen zeggen.

Het missen van fairways en greens is dus bijna een doodzonde: áls je al in één keer uit het hoge gras komt – soms zie je de spelers wel twee of die keer hakken – heb je vaak nog een putt van zes, zeven meter over om de schade te beperken.

Luiten was in zijn eerste ronde met ruim 78 procent fairways behoorlijk recht van de tee, maar naar de green toe daalde dit percentage naar 67 procent (GIR).

Dit resulteerde in vier bogeys voor de turn (de Nederlander begon op hole tien), zodat het Amerikaanse avontuur in eerste instantie van korte duur leek.

Op de – iets makkelijker spelende – eerste negen pakte Luiten echter zijn kansen. Hij hield de fouten van de kaart en maakte drie birdies om alsnog een 73 (+1) binnen te brengen. Daarmee staat hij 66ste en heeft hij dus nog alle kansen om het weekend te halen.

Bovenaan het leaderboard vinden we de echte 'scramblers'.

Ryan Moore speelde een razend knappe 65 (-7) bij elkaar en Jordan Spieth lijkt eindelijk weer wat vorm te vinden met een 66 (-6). Opvallend is ook de naam van Martin Kaymer (66), die we voor het eerst in tijden weer eens hoog op het leaderboard zien.

Ook de veteranen Woods en Mickelson begonnen het toernooi solide met een 70 (-2). De laatste heeft, ook met het oog op het U.S. Open, twee drivers in de tas: één om fairways te vinden (niet zijn sterkste punt) en één voor 'bombs'. Never a dull moment met Phil.

Leaderboard